Stichting Vestia

Vestia is een van de grootste Nederlandse woningbouwcorporaties. Sinds 1 juli 2013 gaat Vestia officieel verder onder de naam Stichting Vestia, terwijl het voorheen Stichting Vestia Groep heette. De woningbouwvereniging heeft sinds 1999 vele fusies ondergaan alvorens het de structuur heeft gekregen dat het nu heeft. In dit artikel leest u onder andere welke fusies hebben plaatsgevonden, hoe Vestia georganiseerd is en met wat voor werkzaamheden ze zich bezighouden.

VERSCHILLENDE FUSIES

VestiaStichting Vestia Groep ontstond in 1999 na een fusie van Stichting Vestia en Stichting Woningbedrijf. Vanaf dit jaar kreeg Stichting Vestia te maken met een groot aantal overnames en fusies. Een klein jaar na de fusie van Stichting Vestia en Stichting Woningbedrijf fuseerde Estrade Wonen en Woongoed Rotterdam met Vestia. Deze fusie leidde er toe dat de omvang van de woonvereniging Vestia werd verdubbeld. Vestia werd hiermee alsmaar groter en groter en zorgde er voor dat in april 2001 Woningstichting Naaldwijk zich bij de groep voegde. In datzelfde jaar besloot ook Stichting Verantwoord Wonen zich aan de sluiten bij Vestia. Nog geen jaar later werd de groep uitgebreid met Stichting Woningbouw Nootdorp. Na deze vele samenvoegingen en aansluitingen van andere woningbouw verenigingen behield Vestia ruim drie jaar zijn structuur totdat in 2005 de woningcorporatie Ons Huis uit Nieuwekerk aan den IJssel zich bij de groep voegde. Met deze structuur werkte Vestia nog ruim 6 jaar. In 2011 fuseerde het Rotterdamse Stadswonen met Vestia.

VESTIA ALS ORGANISATIE

Vestia is een zeer sociaal en vooral ook maatschappelijk betrokken onderneming. Sinds 13 juni 2013 heeft Vestia een nieuwe organisatiestructuur gekregen waarbij gespecialiseerde vakbedrijven en zelfstandige woonbedrijven plaats hebben moeten maken voor een gecentraliseerde organisatie met vier directies. De vier verschillende directies (directie wonen, directie onderhoud&onwtikkeling, directie Vastgoed, en directie bedrijfsvoering&control) werken nauw samen en zorgen ervoor dat ieder vakgebied met de nodige kennis en ervaring wordt behandeld.

WERKZAAMHEDEN BIJ VESTIA

In heel Nederland is Stichting Vestia actief. Vestia houdt zich bezig met het verkopen, verhuren, en beheren van woningen in het hele land. Ze werken nauw samen met huurders, verhuurders, kopers en verkopers. Vestia richt zich buiten gezinswoningen ook in het bijzonder op jongerenwoningen en seniorenwoningen. Hierbij is het de taak van Vestia om op een betaalbare manier woningen te verhuren en verkopen. Daarbij geldt altijd dat zij proberen op een zo duurzaam mogelijke manier hun projecten te realiseren. Vestia acht het dan ook belangrijk om voor de generaties van de toekomst een schone en leefbare aardbol achter te laten. Energiebesparing is dan niet alleen goed voor de toekomst van onze planeet, maar ook voor de energierekeningen van de huurders en kopers.

EEN BAAN BIJ VESTIA

Er wordt van alle medewerkers van Vestia verwacht dat zij goed kunnen werken in een informele werkomgeving. Een van de meest belangrijke services die Vestia biedt, is de uitstekende snelle dienstverlening naar hun klanten toe. Ook staat Vestia er om bekend een goede werkgever te zijn voor mensen die op zoek zijn naar een part-time baan. Vestia heeft niet altijd plek voor nieuwe medewerkers, maar een open sollicitatie kan natuurlijk altijd worden gestuurd en is ook iets waar Vestia voor open staat. Bovendien is het voor studenten ook mogelijk om stage te lopen bij Vestia. Als stagiaire bij Vestia leer je de kneepjes van het vak en bovendien leer je goed samen te werken in een team van enthousiaste mensen. Het is de bedoeling dat een stagiaire bij Vestia ook echt deel neemt aan gesprekken en momenten waarop knopen moeten worden doorgehakt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *