De Oestercompagnie

Oestercompagnie is specialist op het gebied van oesters in Nederland en België. Opgericht in 2001 door oesterliefhebbers Matijn Wijn en Juliette de Wilde, ontwikkelde Oestercompagnie verschillende oesterconcepten om oesters toegankelijk te maken voor een groot publiek. Nu, dertien jaar later,  draait alles bij  Oestercompagnie nog steeds om oesters en er wordt nog steeds flink aan productinnovatie gedaan.

Oestermannen en Oestergirls


De OestercompagnieDit concept houdt in dat oesters “surplace” worden geopend door Oestermannen en Oestergirls die zich tussen de gasten op een feest begeven. Aan een speciaal ontworpen oesterschort zijn emmers vastgemaakt waarin de verse oesters zitten. De Oestermannen en Oestergirls zijn behendig in het openen van oesters en kunnen leuk vertellen over de herkomst en de smaken van oesters.
De gasten vinden het een verrassing dat speciaal voor hèn een oester wordt geopend, met citroen, peper of frambozenazijn, precies zoals ze het zelf willen. Een intermezzo met een Oesterman of Oestergirl zorgt geregeld voor de geboorte van een nieuwe oesterliefhebber.

Oesterworkshops en Oesterproeverijen

Oestercompagnie biedt ook oesterworkshops en oesterproeverijen aan. In een zinnenprikkelend programma worden zowel warme als koude oesters geserveerd met bijbehorende wijnen. In de oesterworkshops krijg je een oesterschort, oestermes en maliënkolderhandschoen waarmee de deelnemers zelf oesters leren openen.

Charlie’s Oester Angels

Voor feesten of recepties waar groots uitgepakt mag worden komen Charlie’s Oester Angels. “Good morning Angels, Good morning Charlie!” Het telefoontje waarmee Charlie de Angels een opdracht geeft om op onderzoek te gaan. Deze Charlie’s Oester Angels zijn net zulke stijlvolle vrouwen als de Angels uit de seventies serie en de latere filmhits. Hun verschijning slaat in als een bom.
Gehuld in misdadig rood, maken ze een onuitwisbare indruk met lederen holsters en pistolen. Met z’n drieën gaan ze naar feesten van de High Society. De Angels verwennen hun gasten niet alleen door hun verschijning, maar bovenal met… oesters!

Oestercroquet


Eigenaar Matijn Wijn heeft een passie voor oesters en koken. Geïnspireerd door oude recepten maakte hij een ambachtelijke oesterragout en verpakte het in een krokant jasje. Het resultaat is een romige oestercroquet met een verrukkelijke ziltzoete smaak. De Oestercroquet wordt net als oesters meegenomen op feesten als onderdeel van het concept, maar kan ook in dozen van 8 of 32 stuks gekocht worden bij Makro.

PUUROESTERS®


Oestercompagnie heeft sinds 2014 een eigen groothandel in oesters, met een speciaal voor Makro ontwikkelt oesterconcept. Zeven soorten oesters zijn op de markt gebracht, vanuit Ierland tot Zeeland en van de Marennes d’Oléron tot de baai van Quiberon in Bretagne. De oesters zijn op smaak ingedeeld en hebben ieder een duidelijke kleur gekregen. De streek waar de oesters vandaan komen is in de verpakking ondergeschikt aan de smaak. De oestermandjes zijn herkenbaar aan de kleuren èn aan de nostalgische foto’s. Op de website www.puuroesters.com zijn alle smaken van de oesters terug te vinden. Er staan bovendien vershoud- en openingstips op en de lekkerste recepten met één of meer wijn tips. De wijnen zijn uiteraard ook bij Makro verkrijgbaar. Het eten van oesters is op deze manier wel heel erg toegankelijk gemaakt. Oestercompagnie blijft innoveren, dus als je van oesters houdt, blijf dan op de hoogte! De Oestercompagnie heeft vestigingen in Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen.

1 reactie op “De Oestercompagnie”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *