Bakkerij Simon Meijssen

Simone MeijssenSimon Meijssen staat bekend als de eerste bakker van Amsterdam. Al sinds 1910 bakt bakkerij Simon Meijssen iedere ochtend weer verse broden en gebak. Op het moment wordt bakkerij Simon Meijssen gerund door Co Meijssen, de kleinzoon van Simon Meijssen, welke de bakkerij heeft opgericht. De eerste bakkerij was gevestigd op de Albert Cuypstraat 78 te Amsterdam. Er zijn in Nederland zes verschillende Simon Meijssen Bakkerijen te vinden. Allemaal verkopen ze vers gebakken broden en verse banket. Deze bakkerijen zijn te vinden op de Albert Cuypstraat 78, de Koninginneweg, de Nieuwe Vijzelstraat, in het WTC op de zuid-as, en de van Baerlestraat.

Bakken met Passie

Co Meijssen was in 2000 op vakantie in London. Hier stuitte hij op een bakkerij waarbij ze enkel luxe producten maakten en verkochten. Hier kwam dan ook zijn plan vandaan voor Bakken met Passie. Ruim 100 jaar na de opening van de eerste bakkerij op de Albert Cuypmarkt, opende Co Meijssen in 2002 een nieuwe bakkerij: Bakken met Passie, op de Albert Cuypstraat 53. ′Bij Simon Meijssen bakken we brood en dat is alles. Maar hier vallen de klanten bijna flauw. Aan het eten van brood zijn veel emoties verbonden, die ik in al mijn jaren bij Simon Meijssen nog nooit had gezien.′ aldus Co. In de bakkerij van Bakken met Passie kunnen klanten ook gezellig lunchen, wat de bakkerij tot een heuse lunchroom maakt.

Prijzenoorlog

Sinds de supermarkten verstrengeld zijn geraakt in een heuse prijzenoorlog, zien we gelukkig ook dat mensen steeds dichter bij hun eigen smaak blijven staan. Kwaliteit is iets waar menig bakker-bezoeker gelukkig niet op wil bezuinigen. De bakkerijen van Meijssen lopen daarom gelukkig nog steeds heel goed. Mensen willen tegenwoordig steeds meer tijd, en ook geld, besteden aan smaakvol voedsel. Ze zijn de smaakvervlakking die tegenwoordig zo op is gekomen eigenlijk heel erg moe en kiezen dus alsnog voor kwaliteit en smaak.

Al 3 generaties lang

Simon Meijssen was de oprichter van de eerste bakkerij, en in 1937 gaf hij zijn zaak over aan zoon Ko. De Amsterdamse Vloerkadetten, de fijntjes, werden destijds zeer populair en Ko kwam personeel te kort. In 1968 gaf Ko het bedrijf in handen van zijn zoon Co. Met deze overname groeide het scala aan producten erg hard. Het is te vergelijken met de producten die men nu nog steeds vindt in de bakkerij.

Hofleverancier

Op 28 maart 2013 ontving Bakkerij Meijssen de oorkonde predicaat Hofleverancier. Niet iedereen wordt zomaar een hofleverancier. Je moet bijvoorbeeld minstens honderd jaar bestaan, en ook al minstens 100 jaar kwaliteitsproducten op de markt brengen. De Bakkerij van Co was op dat moment het 18e bedrijf dat hofleverancier werd, maar ook de eerste Amsterdamse Bakkerij die deze oorkonde mocht ontvangen.

Voor meer informatie over Simon Meijssen kunt u kijken op de Facebook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *