Bagels & Beans

Bagels-and-BeansIn 1996 heeft Bagels & Beans haar eerste vestiging aan de Ferdinand Bolstraat geopend. De oprichter Ronald Bakker is de man die het eerste filiaal opende. Het bedrijf was het eerste bedrijf dat bagels ging verkopen. De bagel is in de Verenigde Staten een populair broodsoort, maar inmiddels is de bagel in Nederland ook zeer geliefd. Inmiddels heeft Bagels & Beans 81 bestaande vestigingen door het hele land.

Missie

De missie van Ronald Bakker was om een keten op te zetten van zaken waar je een broodje kan eten en een goede kop koffie kunt drinken. Ook moet het mogelijk zijn om je bestelling te kunnen meenemen, indien men geen tijd heeft om te gaan zitten. Het moest een plek zijn waar men zich waande in een oase van rust. De klant moet gelukkiger weggaan dan dat hij binnenkwam. In de beginjaren van Bagels & Beans haalde Ronald Bakker meel bij de molenaar en kaas bij de boerin om de hoek. Hij bereidde alles zelf in eigen huis. Later huurde hij een productie ruimte. Echter het concept groeide en er werd besloten om een groothandel te worden en de productie uit te besteden.

Bagels

Bagels worden vaak geassocieerd met de Verenigde Staten. Echter, heeft Bagels & Beans haar inspiratie elders opgedaan. In de prachtige Zuid-Franse badplaats Nice met al haar geuren, kleuren en producten, is waar het bedrijf haar corebusiness op heeft gebaseerd. Bagels & Beans streeft naar bagels die lekker, gezond en puur zijn. Het bedrijf levert zoveel mogelijke biologische en duurzame producten.

Beans

De koffiebonen zijn fairtrade en komen van de plantage van de familie Janson uit Panama. Bagels & Beans levert ook haar bijdrage aan het goede doel op het gebied van koffie. Zo ondersteunt het bedrijf een scholingsproject voor familie van de werknemers op de koffieplantage. Tevens ondersteunen zij onder meer de Coffee Kids organisatie. Bagels & Beans biedt tevens biologische en fairtrade chocolademelk aan.

Franchise

Bagels & Beans is een franchise en werkt daarom samen met veel zelfstandige ondernemers. Het bedrijf streeft naar een optimale samenwerking en zorgt voor een effectieve verdeling van taken en werkzaamheden. Bagels & Beans focust zich vooral op taken als conceptontwikkeling, marketing, benchmarketing en assortiment ontwikkeling. Tevens zorgt het bedrijf ervoor dat de totale aansturing van de organisatie ook doeltreffend is. Zo kan de zelfstandig ondernemer zich richten op de klanten en op de dagelijkse gang van zaken binnen zijn eigen Bagels & Beans. Een nieuwe Bagels & Beans opzetten en inrichten is een investering. Er wordt een eigen inbreng van minimaal 40.000 euro verwacht voordat men een eigen Bagels & Beans kan starten.

Sfeerimpressie

Bagels & Beans is een eigentijds horecaconcept waar de klant kan genieten van fairtrade koffie en bagels. Het bedrijf probeert rust en harmonie te creëren in deze vaak rusteloze tijd. Bagels & Beans heeft de klant hoog in het vaandel staan en het personeel zorgt ervoor dat iedereen met een goed gevoel de zaak uitloopt.

Bagels & Beans is te volgen op Twitter en Facebook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *