Knab Bank

KnabKnab Bank is een nieuw gezicht in de Nederlandse bankenwereld. Knab werd geïntroduceerd in 2012. Deze nieuwe bank is opgericht door drie onafhankelijke denkers: René Frijters, Rachelle van der Linden en Marcel Kalse. Zij wilden een bank introduceren die zaken anders zou doen; anders dan de al bestaande banken in Nederland. Het is dan ook geen toeval dat Knab, “bank” is achterstevoren. Dit is expres zo gedaan omdat het staat voor het feit dat bij Knab de klant, de K, voorop staat. Dit is precies de filosofie waar vanuit Frijters, Van der Linden en Kalse Knab wilden opzetten: een bank die samen mét klanten is gebouwd. De wensen van de klanten zouden immers centraal moeten staan, niet de producten, aldus Knab Bank. De centrale gedachte bij Knab is dat bankieren anders en gemakkelijker kan. Verder is Knab Bank een retailbank die zich met name op de Nederlandse consumentenmarkt richt.

Knab Bank en AEGON

Knab Bank werd werkelijkheid door AEGON. AEGON is een bedrijf dat van origine Nederlands is en wereldwijd zo’n 47 miljoen klanten heeft. Het is in 1983 ontstaan na de fusie van AGO en Ennia. AEGON stelde de vergunning, de zekerheden en de middelen ter beschikking om Knab te bouwen. AEGON heeft er dus voor gezorgd dat Knab Bank opgezet kon worden zoals de oprichters graag wilden: volledig online.

Online

Knab Bank is dus een bank die zich enkel online bevindt. Er zijn geen filialen van Knab door Nederland te vinden en Knab heeft tevens geen eigen bankautomaten. Knab Bank heeft echter wel een kantoor, gevestigd in Hoofddorp. In het kantoor werken zeventig mensen.

Al het klantencontact van Knab gaat via internet, van een rekening openen tot hulp met de rekening zelf. Dit gebeurt onder andere via het interactieve online platform Knab live. Via dit platform gaat Knab de dialoog aan met (potentiele) klanten. Knab live wordt gebruikt om actief feedback te vragen over de huidige dienstverlening van Knab Bank zelf. Ook kan er op Knab live gediscussieerd worden over de toekomstige dienstverlening. Er wordt bijvoorbeeld actief naar de mening van klanten gevraagd bij het ontwerpen van nieuwe producten.

Diensten van Knab Bank

Het dienstenaanbod van Knab Bank bestaat uit sparen, betalen, vermogensbeheer en financieel advies. Op dit moment is Knab ook bezig met de opzet van een eigen creditcard en met “gemaksbelegging”. Knab onderscheid zich op verschillende manieren van andere (groot)banken in Nederland. Zo kan een klant er bij Knab voor kiezen dat er automatisch geld van een spaarrekening naar een betaalrekening wordt overgemaakt wanneer een klant dreigt rood te staan. Ook ontvangt de klant niet alleen rente op zijn of haar spaarrekening, bij Knab ontvangt de klant ook rente op de betaalrekening. Maar waar Knab Bank zich het meest mee onderscheidt van de rest van Nederland is het feit dat alle kosten voor de klant transparant zijn. Waar bij vele grootbanken in Nederland de kosten veelal verborgen zijn, zijn de kosten bij Knab constant (een vast bedrag per maand) en transparant.

Kortom, Knab is een bank die streeft naar een gezonde financiële wereld. Want volgens Knab Bank ligt de macht in een gezonde financiële wereld niet bij de banken, maar bij de klant. Een bank moet volgens Knab in het voordeel van de klant zijn. Hun motto is niet voor niets “niet zomaar een bank”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *