Declacare – OVIS

Declacare is onderdeel van de Thio Pharma Group, een keten van samenwerkende apotheken. In 2004 werd Declacare opgericht om in de vraag naar specifieke verbandmiddelen te voorzien. Voor die tijd werd door zorgverzekeraars nog regelmatig een ander vergelijkbaar verbandmiddel aangeboden dan gewenst. Inmiddels levert Declacare meer dan 800 verschillende producten op het gebied van compressie-, litteken- en wondproducten.

Bezorging door heel Nederland

Declacare kan al deze producten direct bij de patiënt of arts aanleveren, zonder dat deze eerst nog bij een apotheek hoeven worden afgehaald. Dit scheelt veel tijd en moeite. De bezorging is gratis en kan door heel Nederland. Alle verbandmiddelen die door Declacare worden aangeboden worden door de Nederlandse zorgverzekeraars vergoed en nooit gesubstitueerd door een ander vergelijkbaar product. Van de diensten van Declacare kan vrijblijvend en gratis gebruik gemaakt worden, zowel langdurig als eenmalig.

OVIS

Alle bestellingen en declaraties bij Declacare verlopen via OVIS, het online bestelportaal. OVIS staat voor Online Voorschrijf en Informatie Systeem. Een voorschrijvend arts of een patiënt die een voorschrift in bezit heeft kan zonder verder papierwerk of receptformulieren een verbandmiddel bestellen bij Declacare. Bovendien kan de gebruiker dankzij de koppeling met BeverOnline uitgebreide productinformatie lezen. Zo kan er gemakkelijker voor het juiste product voor de behandeling gekozen worden. De declaratie bij de zorgverzekeraar wordt verder door Declacare afgehandeld.

Overzichtelijk

Dankzij OVIS kunnen behandelaars binnen dezelfde zorgorganisatie onderling gegevens delen, zodat producten sneller door de specialisten gecontroleerd en goedgekeurd kunnen worden. Bovendien kan zo overzichtelijk worden bijgehouden welke producten de patiënt in het verleden heeft gebruikt. Hier hoeft dan geen verdere administratie aan te worden besteed. Als eenmaal bepaalde gegevens zijn ingevoerd of bestellingen zijn gedaan, dan hoeven deze niet iedere keer opnieuw te worden ingevoerd. Als de gegevens nog juist zijn dan kan een bestelling zeer snel worden herhaald. Uiteraard worden al deze privacygevoelige gegevens extra goed beveiligd door middel van extra authenticatie.