Bartels Consultancy

Bartels Consultancy is een Utrechts consultancykantoor, gespecialiseerd in zaken aangaande de waardering onroerende zaken (WOZ) en onroerendezaakbelasting (OZB). Namens zijn klanten maakt het kantoor bezwaar bij gemeenten en uitvoeringsorganisaties, indien er grond is voor een verlaging of verhoging van de vastgestelde waardering of aanslag. Daarbij draagt het zorg voor elke stap van  het bezwaartraject, vanaf het aanvankelijk bezwaarschrift tot aan eventuele latere procedures.

WOZ en OZB

Jaarlijks ontvangen Nederlanders negen miljoen OZB-aanslagen. Een deel van die belastingaanslagen worden aan Bartels Consultancy doorgestuurd, met het verzoek ofwel een verlaging, ofwel een verhoging van de WOZ te bewerkstelligen. Eerstgenoemde betekent ook een verlaging van de OZB, laatstgenoemd kan bijvoorbeeld voordelig zijn voor de financiering of de verhuur van vastgoed. Bij een succesvol bezwaar, en enkel dan, ontvangt Bartels Consultancy een kwart van de behaalde besparing in het eerste jaar.

Klanten van Bartels Consultancy zijn hoofdzakelijk personen of organisaties met meerdere vastgoedobjecten in eigendom. Daardoor staat er voor hen immers direct veel op het spel. Dat betreft bijvoorbeeld mkb-ondernemers met hun bedrijfspand(en) en eigen woning(en) in de portefeuille, maar ook grote vastgoedondernemingen, hotelketens en andere horecabedrijven. Met betrekking tot laatstgenoemde ging Bartels Consultancy daarom in 2021 een samenwerking aan met Koninklijke Horeca Nederland. KHN-leden konden kosteloos gebruikmaken van de diensten van Bartels Consultancy om de opgelegde WOZ of OZB aan te vechten, op een no-cure-no-paybasis.  

Dion Bartels

Eigenaar van Bartels Consultancy is Dion Bartels, voormalig advocaat en sinds de oprichting van zijn adviesbureau consultant. Bartels begon zijn carrière medio jaren tachtig als advocaat en specialiseerde met zijn kantoor Bartels Advocaten op vastgoedfraudezaken. Als vertegenwoordiger van gedupeerden in grote zaken, zoals die van beleggingsfonds Palm Invest, zette hij zich in om voor hen compensatie te verkrijgen. Met dat doel voor ogen was hij niet alleen veelvuldig in de rechtszaal te vinden, maar ook te zien en te horen op televisie en radio. Over de zaak Palm Invest schreef Bartels bovendien het boek Palm Invest: Het begin, het grote geld, justitie, advocaten, de ontvoering en de rechtszaak.