WowDeal

WowDealNadat Raymond Reijners een bezoek bracht aan New York en hier kennis maakte met het concept van online dagaanbiedingen kwam hij terug naar Nederland met het plan een plaatselijke online dagaanbiedingen website op te starten. Samen met Henk Hammen en Sjoerd Smeets begon hij met de ontwikkeling van WowDeal. Met zijn drieën werkten zij op een zolderkamertje aan hun plannen, totdat in februari 2011 de website www.wowdeal.nl van de grond kwam. Op deze website kunnen klanten vouchers en kortingsbonnen kopen die zij in kunnen wisselen bij het betreffende bedrijf. Op die manier krijgen klanten fikse kortingen op leuke diensten zoals sport, recreatie en horeca, bij hen in de buurt, en krijgen partners meer bekendheid.

Plaatselijke Dagaanbiedingen

In tegenstelling tot andere websites met (dag)aanbiedingen, richt WowDeal zich op plaatselijke aanbiedingen. Partners waarmee WowDeal zaken doet zijn allemaal gevestigd in een plaatselijke regio. WowDeal is daarmee samen met concurrent SocialDeal de enige in Nederland die dit concept hanteren. Op dit moment zijn er zeven WowDeal regio’s te vinden; Eindhoven-Helmond, Krefeld-Straelen-Kempen, Maastricht, Parksstad-Heuvelland, Roermond-Weert, Sittard-Geleen en Venlo-Venray, en is actief in 12 verschillende steden. Twee van deze regio’s worden gerund door franchises. WowDeal’s eerste franchisenemer is Irio Lagarde. Hij is ondernemer in sales en marketing en neemt de regio Heuvelland voor zijn rekening. De tweede franchise die inmiddels is ontstaan runt de regio WowDeal Eindhoven-Helmond.

WowDeal Team

Het WowDeal team bestaat uit enthousiaste medewerkers die werkzaam zijn op verschillende afdelingen. Deze zijn onder te verdelen in sales, marketing, IT, vormgeving en klantenservice. In korte tijd is het WowDeal team snel gegroeid. In totaal werken er op dit moment 17 werknemers bij WowDeal, en met het openen van nieuwe WowDeal regio’s in de toekomst zal dit aantal blijven groeien.

Een WowDeal kopen

Klant worden bij WowDeal is eenvoudig. Men hoeft slechts een account aan te maken en kan op zoek gaan naar een leuke WowDeal in de buurt. Er is ook een WowDeal app te downloaden voor klanten zodat het zoeken naar een leuke deal nog eenvoudiger is. Indien je als klant een leuke WowDeal ziet, kan je een voucher of kortingsbon kopen. Deze bon verzilver je vervolgens bij het betreffende restaurant of de recreatiegelegenheid.

Toekomst WowDeal

Op dit moment is WowDeal enkel actief in het zuiden van het land. De ambitie is er om op den duur het gehele land te veroveren met WOWdeal’s. Volgens marketeer Luc Meeks van WowDeal, zijn er zelfs plannen om zusteronderneming deleukstedeal.nl met WowDeal te verbinden. Daarnaast is het ook zo dat WowDeal steeds meer aandacht besteed marketingadviezen voor zijn partners. Partners van WowDeal, zoals koks en restauranteigenaren, kunnen tegenwoordig bij WowDeal terecht voor een marketingadvies. Partners kunnen een marketingcampagne op laten zetten waarbij WowDeal helpt bij het opzetten van bijvoorbeeld sociale media campagnes en websites.