QUIST

QUIST (voorheen Quist Executive Coaches) is een coachingbureau dat zich richt op de top van het bedrijfsleven. QUIST richt zich op het bijstaan van directeuren en professionals uit het Nederlands bedrijfsleven in transitiefases binnen hun carrière. Bij het bureau kloppen zowel executives zelf als werkgevers van executives aan. Het bureau valt op tussen andere Nederlandse coachingbureaus doordat het zich vooral richt op de bovenlaag van het Nederlands bedrijfsleven. QUIST biedt verschillende diensten aan. Zo richt het zich op career switch coaching voor ondersteuning bij een carrièreswitch, executive coaching voor ondersteuning of praktische hulp bij het dagelijks functioneren van een executive en board evaluation voor het geven van inzichten in het functioneren van Raden van Commissarissen. Laatstgenoemde is in 2013 toegevoegd aan de diensten van QUIST om in te spelen op de behoefte aan een kritische externe evaluatie van Raden van Commissarissen.

In 2000 wordt het toenmalige Top Executive Coaches overgenomen door Jan Quist en wordt de naam veranderd. Oprichter Quist heeft zelf een lange carrière in de top van zowel het Nederlands als buitenlands bedrijfsleven achter de rug waarin hij onder andere werkzaam was voor de Verenigde Naties, MeesPierson en Rabobankgroep. In 1998 kiest Quist voor een switch in zijn carrière, maar hij heeft moeite hier gestalte aan te geven. Wanneer hij aanklopt bij Top Executive Coaches om bijgestaan te worden bij de ommekeer krijgt Quist de kans het bureau over te nemen: van Quist een wandelend reclamebord voor het vernieuwde QUIST makende.

Het team

De directeuren of professionals die aankloppen bij QUIST worden na een gesprek met Quist doorverwezen naar een van de coaches uit het netwerk. Het coachteam van QUIST bestaat uit mensen in het bedrijfsleven die door jarenlange ervaring veel wijsheid ter beschikking hebben. Enkele namen uit het coachteam zijn John Jaakke, Maurits de Brauw en Pamela Boumeester. Laatstgenoemde is al jarenlang lid van verschillende raden van commissarissen van grote bedrijven als Persgroep Nederland, Heijmans en Jaarbeurs Utrecht en was daarvoor lange tijd werkzaam bij NS. De Brauw had een succesvolle carrière bij onder andere Shell en PGGM en was acht jaar secretaris van de Algemene Rekenkamer. Jaakke was jarenlang voorzitter van AFC Ajax en voorzitter van de raad van bestuur van het Oscar Carré Fonds van Koninklijk Theater Carré. Naast de driegenoemde coaches stellen nog zeven andere coaches hun ervaring en kennis beschikbaar aan de cliënten van QUIST.

Outer Circle

Naast de nichemarkt waar QUIST zich op richt en de ervaring van de coaches valt het bureau op door het enorme netwerk dat het zijn cliënten kan bieden. Dit bevoorrechte netwerk, ook wel de Outer Circle, biedt een laatste stap in het coaching proces. Nadat het verhaal van de cliënt op orde is en naar buiten is gebracht, kan deze laatste stap van enorme waarde zijn. De contacten uit de Outer Circle zijn bereid om cliënten van feedback te voorzien op hun ideeën en kunnen soms nieuwe ingangen bieden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.