Op Orde

Op Orde BV werd in 2013 opgericht door Jeroen Lugte en Rick van der Hel. Op Orde BV richt zich op het ontwikkelen en verspreiden van het eigen softwareplatform ‘Op Orde’. Dit softwareplatform helpt bedrijven en overheden met de registratie, administratie en het aansturen van werkzaamheden op locatie. Op Orde rekent onder meer de Provincie Zuid-Holland, de Gemeente Oss en de Omgevingsdienst regio Utrecht tot haar klanten. In 2015 werd Op Orde genomineerd voor de EuroCloud Netherlands Cloud Award voor ‘Best Cloud Startup’ en ‘Best Business Case Public Sector’.

Softwareplatform Op Orde

Het softwareplatform Op Orde leunt op apps die op mobiele apparaten kunnen worden geïnstalleerd, waarmee vervolgens het registeren van werkzaamheden of het ontvangen van opdrachten via de cloud verloopt. Zo kunnen medewerkers of aannemers eenvoudig worden aangestuurd of contact onderhouden met het kantoor of de opdrachtgever wanneer er op locatie gewerkt wordt. Op deze manier is het systeem van Op Orde onderverdeeld in ‘Buiten Op Orde’ en ‘Binnen Op Orde’. Buiten Op Orde dient om via apps gebruikers makkelijk en snel de werkzaamheden te laten registeren en door te sturen naar de backoffice.

 

Ook kunnen taken en opdrachten vanuit de backoffice worden ontvangen op de apps. Binnen Op Orde is het deel van het systeem waar de gegevens vanuit de apps worden verzameld en ondersteunt de (binnendienst-)medewerkers met suggesties of door automatisch vervolgstappen uit te voeren. Tot slot zorgt de continue registratie van de handelingen en stappen voor een goede informatievoorziening voor zowel medewerkers als managers. Bovendien neemt het veel administratieve werkzaamheden uit handen.

Achtergrond

De oprichters van Op Orde, Jeroen Lugte en Rick van der Hel, hebben beide veel ervaring opgedaan in de publieke sector en met automatisering. Rick van der Hel heeft zich met name gericht op de softwarekant en heeft ruim dertig jaar ervaring opgedaan met het werken met grote administratieve systemen, die hij meestal zelf ontwikkelde. Jeroen Lugte was voorheen werkzaam bij de Rijksbelastingdienst en was ook directeur bij de gemeente Rotterdam van de afdelingen Gemeentebelastingen en Stadstoezicht. Hierbij zette hij zich in voor het gebruik van automatiseringstechnieken om de werkzaamheden te verbeteren. De door Lugte geïntroduceerde handterminal voor Stadstoezicht Rotterdam is hier een voorbeeld van. Lugte en van der Hel zetten zich sinds 2013 met Op Orde samen in voor software die administratieve lasten vermindert en het uitvoeren van taken efficiënter maakt.

Contactgegevens

Van Nelleweg 1 (Expeditiegebouw)

3044 BC Rotterdam

085-3330011

info@oporde.nu