FOCWA

FOCWA (Federatie van Ondernemers in de Carroserie- en Wagenbouw en Aanverwante bedrijven) is een ondernemersvereniging in de Nederlandse carrosseriebranche. De in 1936 opgerichte vereniging heeft inmiddels ongeveer 2000 aangesloten bedrijven. Deze bedrijven zijn verdeeld over twee zelfstandige verenigingen binnen FOCWA. Dit zijn FOCWA Schadeherstel en FOCWA Specialisten.

 

FOCWA Schadeherstel bevat bedrijven die zich richten op het herstel van autoschade. De kwaliteitscontrole vanuit FOCWA Schadeherstel is ISO9001 gecertificeerd, een internationale norm voor kwaliteitsmanagement. FOCWA Specialisten bestaat uit bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in caravan- en camperservice, motorfietsschade, autopoetsen, autorestauratie, autoruitherstel of autobekleding.

Innovatie en opleiding behoren tot belangrijke speerpunten binnen de organisatie van FOCWA, daarom werkt FOCWA intensief samen met onder andere OOC (Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosserie) en VOC (Vakopleiding Carrosseriebedrijf). Met het OOC zette FOCWA stichting CINTEC op voor het stimuleren en begeleiden van technologische ontwikkelingen in de branche. In het bestuur van het VOC zit een afgevaardigde namens FOCWA.

Ondersteuning en controle

Wie zich aansluit bij FOCWA kan rekenen op veel verschillende vormen van steun bij zaken waar men binnen de branche mee te maken krijgt. Dit varieert van bijscholing, ondersteuning bij innovatie en bedrijfsadvies tot belangenbehartiging en public relations. Zo dient FOCWA als een bron van kennis en een platform voor hulp. Leden worden op verschillende manieren op de hoogte gehouden van ontwikkelingen en kunnen ook makkelijk zelf contact opnemen, onder meer op de eigen online Mijn FOCWA omgeving.

Tegelijkertijd stelt FOCWA eisen aan de kwaliteit die geleverd wordt door de aangesloten leden. Leden worden hierop jaarlijks gecontroleerd, zo blijven bij FOCWA aangesloten bedrijven hoog aangeschreven staan in de markt. Onder interim-voorzitter van het algemeen bestuur Denis Maessen werd hiervoor een nieuwe kwaliteitsstandaard geïntroduceerd, de FOCWA Standaard. Dankzij deze standaard bestaat er duidelijkheid over waaraan als lid moet worden voldaan en is de controle eenvoudiger geworden. Dit maakt onder meer het aanvragen van een FOCWA certificatie middels een FOCWA Self Assessment mogelijk.

FOCWA Automotive Garantiefonds

Voor klanten is een bedrijf met een FOCWA lidmaatschap erg aantrekkelijk. Soms is dit zelfs een vereiste die een verzekeraar aan de kwaliteit van een bedrijf stelt. Een bedrijf dat lid is van FOCWA is bovendien automatisch deelnemer van het FOCWA Automotive Garantiefonds. Dankzij dit fonds krijgt een klant van een bij FOCWA aangesloten bedrijf vier jaar garantie. Dit is niet alleen van belang bij het aantrekken van klanten, het betekent ook dat een FOCWA-lid niet zelf nog extra voor een dergelijk garantiefonds hoeft te betalen.

Contactgegevens:

Federatie FOCWA

Pompmolenlaan 10F
3447 GK WOERDEN

(088) 501 10 00

federatie@focwa.nl
contact@focwa.nl

KvK 40445350

https://www.focwa.nl