Essel Sports Management

Essel Sports ManagementHet sportmanagementbureau Essel Sports Management werd in 1995 opgezet door voormalig voetballer en trainer Soren Lerby. De naam “Essel” is de fonetische uitspraak van de initialen van Lerby. Soren Lerby leidt Essel Sports Management niet alleen, maar doet dit samen met zijn zoon Kaj Lerby en partner Steinar Dietz. Samen hebben zij een internationaal team om zich heen verzameld van specialisten op het gebied van sporterbegeleiding. Zij werken veelal met intermediairs samen.

Werkzaamheden

De werkzaamheden van Essel Sports Management betreffen het begeleiden van internationale profvoetballers naar aanloop van, tijdens en na hun carrière. Het bedrijf houdt zich bezig met zowel aankomend talent als spelers op nationaal en internationaal topniveau. Essel Sports Management biedt daarbij verschillende diensten aan, zoals contractbemiddeling bij het afsluiten van verschillende soorten overeenkomsten, zoals een arbeidsovereenkomst. Ook de begeleiding van de individuele carrière, mental coaching, medical management en persoonlijke ontwikkeling vallen onder de werkzaamheden van Essel Sports Management. In feite doet het bedrijf alles wat nodig is om een sporter een zo succesvol mogelijke carrière te bieden. Dit wordt gedaan door een rustige omgeving te creëren waarin topsporters zich volledig kunnen focussen op hun carrière. Ook het vinden van een geschikte trainer, coach of scout voor iedere individuele sporter behoort tot de werkzaamheden van Essel Sports Management, net als het begeleiden van sporters na afloop van hun carrière. Essel Sports Management biedt een ruim palette aan mogelijkheden. Zelfs wanneer het specialisme hen te boven gaat, heeft zij zowel een nationaal als internationaal netwerk voor het verkrijgen van kennis op het gebied van sportersbegeleiding.

De Werkwijze

Essel Sports Management stelt afhankelijk van waar de sporter zich in zijn of haar carrière bevindt, een carrièreplanning op met daarin opgestelde doelstellingen en een daaraan aangepaste dienstverlening. Deze dienstverlening, ook wel “Personal Service” genoemd, richt zich vooral op ondersteuning in het dagelijks leven, het coördineren van administraties en het begeleiden van verhuizingen op zowel nationaal als internationaal niveau. Daarbij stellen zij ook financiële uitgangspunten en doelen op. Essel Sports Management streeft ernaar om de vermogens- en inkomenssituaties van hun relaties te optimaliseren door de wensen van mensen te vertalen in een doordachte financiële planning en deze helpen te realiseren. Dit begint bij het inventariseren van de situatie van een sporter. Vanuit daar bespreekt Essel Sports Management samen met de speler of artiest het toekomstige doel. Zij vinden het daarbij relevant dat het korte termijn perspectief vertaald kan worden naar een lange termijn beeld dat kan leiden tot het opbouwen van een goed pensioen of een trainerscarrière.

Soren Lerby

Hoewel Soren Lerby, oprichter van Essel Sports Management, een heel team van specialisten om zich heen heeft verzameld en lzeker niet alles – doet, is hij wel de spil achter het bedrijf. Als zaakwaarnemer is het de specialiteit van Lerby om nieuwe talenten en internationale topsporters te begeleiden. Daarbij onderhoudt Lerby een nauwe samenwerking met bekende Europese voetbalclubs en heeft hij gedurende zijn jarenlange ervaring een breed netwerk opgebouwd, waarin hij spelers en clubs bij elkaar brengt. Soren Lerby is met zijn bedrijf Essel Sports Management altijd up-to-date om diensten te verlenen aan het sporters op het allerhoogste niveau en met de juist mentaliteit.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.