Yoek

Yoek logo platYoek is een modelabel voor vrouwen met grote maten. De kleding van Yoek wordt sinds 2011 ook online verkocht via de eigen webshop.

Geschiedenis

Contact
Website: www.yoek.nl
Telefoon: +31203882580
Email: fashionadvisor@yoek.com
Adres: Venenweg 19, 1161 AK Zwanenburg, Nederland

Meer dan dertig jaar geleden was Johanna Timmer, oprichtster van Yoek, op zeventienjarige leeftijd net begonnen met een opleiding bedrijfskunde. Ze droomde er namelijk van om een eigen onderneming te beginnen. Op een dag werd ze echter op straat aangesproken door een scout van Euro Model Agency met de vraag of ze als model zou willen werken. Dit leek haar wel wat, maar ze bleef intussen ook haar studie volgen. Tijdens haar werk als model leerde ze veel van de kledingdesigners waar ze mee in aanraking kwam. Zo kreeg ze veel inzicht in het selecteren en produceren van mode. Een van de dingen die haar opvielen was dat het zeer lastig was voor vrouwen met een maatje meer om geschikte dameskleding in grote maten te vinden. Ze zag hierin een kans om haar oorspronkelijke droom van een eigen onderneming te verwezenlijken. Het modellenwerk werd ingeruild voor haar eigen modelabel Yoek, gericht op kleding voor dames met grote maten. Dit was in het begin een erg ongebruikelijke doelgroep, waardoor het hard werken was. De laatste twintig jaar is Yoek echter steeds meer gegroeid en wordt het modelabel voor grote maten inmiddels wereldwijd verkocht. In 2011 werd de Yoek webshop geopend, zodat dames met een maatje meer ook online bij Yoek terecht kunnen. Samen met latere mede-eigenaar Chantal Smits reist Timmer regelmatig naar modesteden om ieder jaar weer goede nieuwe collecties neer te zetten.

Visie

Yoek is meer dan dertig jaar geleden opgezet toen modieuze kleding voor dames met een maatje meer nog veel moeilijker te vinden was. Inmiddels wordt er veel meer aandacht besteed aan dameskleding met een grote maat. Toch blijft Yoek zich inzetten voor dames met een plus size met de boodschap dat mooie mode er in een grotere maat niet anders uit hoeft te zien. Dames met extra lengte of gewicht hoeven hun lichaam niet te verbergen maar kunnen ook heel stijlvol voor de dag komen. Hiervoor heeft Yoek verschillende kledinglijnen samengesteld. Zo zijn er basiscollecties voor casual kleding of sportkleding maar ook voor speciale gelegenheden als bruiloften. Bovendien wordt er sinds 2012 de chique Black Label lijn aangeboden met bijvoorbeeld mooie jurken in grote maten. Sinds 2015 is daar de Miss Y loves Yoek collectie bijgekomen speciaal gericht op de jonge vrouw. Yoek kiest altijd voor hoogwaardige stoffen en biedt daarom ook veel kleding van cashmere en leer aan. Het uitgangspunt blijft bij alle collecties dat dameskleding in grote maten het lichaam niet hoeft te verbergen maar stijlvolle uitstraling moet geven. Yoek brengt ook regelmatig een online magazine uit met daarin de laatste mode tips en inspiratie. De webwinkel wil zich onderscheiden met de klantenservice die altijd beschikbaar is voor persoonlijk stijladvies. De kleding van Yoek is beschikbaar in de maten 38 t/m 60.