TopVintage

Topvintage.nlTopVintage.nl is een webshop die is opgericht in 2008 door Angelique van den Born. In de webshop worden, zoals de naam al weggeeft, kleding, schoenen, accessoires en zelfs beautyproducten verkocht die allemaal een vintage feel hebben. Hoewel de webshop klein begon, worden er tegenwoordig naast Nederland ook producten wereldwijd en voornamelijk naar België, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk verzonden. De retro boetiek, zoals Topvintage.nl zichzelf noemt, heeft zijn succes mede te danken aan de vrouwelijke kleding waarin vrouwen zich goed voelen en de uitstekende service, en is vandaag de dag een van de grootste aanbieders binnen deze nichemarkt in Europa. Het kantoor van TopVintage.nl is gevestigd te Kerkrade.

OPRICHTING

Contact
Website: www.topvintage.nl
Telefoon: 0031 (0)45 750 720 8
Email: info@TopVintage.nl
Adres: Wenckebachstraat 9, 6466NC Kerkrade, Nederland

TopVintage.nl begon in 2008 als een kleine start-up. Oprichtster Van den Born had slechts een budget van 1000 euro, was net bekomen van een burn-out en had weinig ervaring. Echter, passie voor vintage had ze wel. Lange tijd had Van den Born een passie voor bijvoorbeeld vintage schoenen die ze dan weer doorverkocht op marktplaats.nl. Een hobby, maar wel een hobby waarvan ze al snel doorhad dat ze er talent voor had. De eerste drie jaar werkte Van den Born alleen aan de webshop, maar al snel bleek deze dusdanig groot te worden dat ze de nodige hulp kon gebruiken. Als gevolg hiervan zei haar man zijn baan op. Hij houdt zich sindsdien bezig met de verkoop, marketing en financiën van TopVintage.nl. Zo kan zij kan zich volledig richten op het zoeken naar nieuwe collecties, de look en feel van de website en de service naar de klant voor de webshop. Inmiddels werkt er bij TopVintage.nl een team van maar liefst 31 man. Van Den Born zegt hierover dat ze blij is met het team dat ze om zich heen heeft verzameld, en niet zou weten wat ze nu nog zonder hen zou moeten. In 2013 was TopVintage.nl voor het eerst op televisie te bewonderen met een eerste tv-commercial.

COLLECTIE

Geïnspireerd door de jaren twintig, dertig, veertig, vijftig, zestig en zeventig worden de collecties op TopVintage.nl samengesteld. De klant kan dan niet alleen zoeken binnen overkoepelende categorieën als ‘’schoenen’’ of ‘’jurken’’, maar ook binnen categorieën als ‘’jaren twintig’’ of ‘’jaren zeventig’’. Vooral de jurken van de webshop lijken de vintage feeling goed neer te zetten. Eén enorm populaire jurk uit de webshop is de ‘’50s Mad Men swing dress’’ die te zien was in de serie Mad Men en nu non-stop uitverkocht lijkt te zijn. De collecties van TopVintage.nl zijn geïnspireerd op iconen als Brigitte Bardot, Audry Hepburn en Marilyn Monroe. De swing stijl, de karakteriserende pin-up stijl of navy stijl zijn bijvoorbeeld volop aanwezig in de boetiek. De collectie wordt iedere dag aangevuld wat resulteert in een aanbod dat bestaat uit meer dan 2000 artikelen. De collecties van Topvintage.nl blijven ook bij de bekende Nederlanders niet onopgemerkt; er is een hele lijst aan BN’ers op te noemen die gespot is in een outfit van TopVintage.

AWARDS

TopVintage.nl wordt in 2011 voor het eerst erkend door de Thuiswinkelawards met de award voor beste Webshop XS. Ook de twee daaropvolgende jaren wint TopVintage.nl deze award. In 2013 wint de boetiek daarnaast de Rabo Economy Award voor best startend bedrijf. Twee jaar later, in 2015 wint TopVintage.nl, naast weer een Thuiswinkelaward voor beste Webshop XL, ook nog de award voor Beste Mode Webwinkel van Nederland. Door het bieden van goede service, resulterend in goede reviews en verkopen heeft Topvintage.nl in zijn zevenjarige bestaan dus hard aan de weg getimmerd.

EN VERDER


TopVintage.nl richt zich op de klant. Ze vinden het belangrijk dat de klant zich “mooi, gelukkig en vrouwelijk” voelt. Het werd Van den Born’s passie om andere vrouwen de vrouwelijkheid en kracht van vintage kleding te laten ervaren. Om haar klanten zo goed mogelijk op de hoogte te houden zorgt het team van topVintage.nl er voor dat er op verschillende social media aandacht wordt besteed aan informatie en nieuwste vintage modetrends. Deze social media zijn niet alleen informatief maar zorgen er ook nog eens voor dat de stijl van TopVintage.nl duidelijk naar voren komt. Strikjes, hartjes, fleurige kleuren, vrouwelijke vormen en classy, chique en speelse details worden gebruikt om de feeling van topVintage.nl over te brengen.