Suitable

Suitable logoSuitable heeft een webwinkel voor herenmode. Naast het eigen label Suitable worden er 51 andere merken aangeboden. Behalve in de webwinkel kunnen klanten ook in een van de vijftien fysieke winkels in Nederland en België terecht.

Geschiedenis

thuiswinkelwaarborgContact
Website: www.suitableshop.nl
Telefoon: 073 623 5353
Email: klantenservice@suitable.nl
Adres: Singel 466, 1017 AW Amsterdam, Nederland

Al in 1996 begon Raoul van Dun, latere oprichter van Suitable, met het verhuren en verkopen van rokkostuums vanuit zijn studentenkamer in Maastricht. Dit deed hij onder de naam ‘Berdy Fashion’. In 1999 en 2001 opende van Dun de eerste eigen kledingwinkels in Maastricht en Amsterdam met de naam ‘Peanuts’. Toen daar in 2002 een derde filiaal in Leiden bijkwam werd de naam veranderd naar het huidige ‘Suitable’. Tegelijkertijd werd ook het gelijknamige eigen label gelanceerd. Door de jaren heen bleef Suitable nieuwe filialen openen, met soms hier een daar een tegenslag, zoals het sluiten van het filiaal in Tilburg in 2006. Al in 2003 wordt er werk gemaakt van een webshop, Suitable is hiermee een van de eerste herenmodezaken die ook online ging verkopen. Nadat de webshop in 2008 compleet werd vernieuwd ging het steeds harder met Suitable. Drie jaar op rij wint het bedrijf een Gazelle Award van het Financieel Dagblad voor de snelst groeiende bedrijven: in 2012, 2013 en 2014. Langzamerhand gaat Suitable zich ook oriënteren op het buitenland. In 2012 werd al de Belgische webwinkel van Suitable gelanceerd en in 2016 wordt het eerste buitenlandse filiaal in Antwerpen geopend. Samen met een nieuwe conceptstore in Amsterdam komt het totale aantal winkels van Suitable daarmee op dertien, verspreid door het hele land. Desondanks begint de webwinkel steeds meer leidend te worden bij de jaarlijkse omzetgroei van wel twintig procent. De verhouding van online tegenover offline verkoop ligt in 2015 al ongeveer gelijk en de verwachting is dat de online verkoop in de jaren hierna de overhand zal nemen.

Visie

Suitable richt zich uitsluitend op mode voor mannen. Naast zakelijke en casual kleding verkoopt de winkel ook schoenen, accessoires en kleding voor speciale gelegenheden. Behalve het eigen label Suitable is er keuze uit 51 goede merken zoals Gaastra, Levi’s, McGregor, Opposuits en Bjorn Borg. Suitable probeert zich te onderscheiden door zoveel mogelijk op maat aan de wensen van de klant te voldoen, vandaar ‘Suitable’ (geschikt/passend/adequaat). Suitable doet dit door zowel in de winkel als telefonisch of in webwinkel via live chat persoonlijk advies aan te bieden. Ook biedt de winkel een zeer ruim ruilbeleid en extra lange garantie voor leden van de Suitable club. Klanten kunnen gebruik maken van de eigen verstelservice zodat ieder kledingstuk precies op maat wordt gemaakt. Naast betrokkenheid met de klant zet Suitable ook sterk in op innovatie. Waar volgens eigenaar van Dun vrouwen al langer online hun kleding kopen volgen nu ook steeds meer mannelijke online shoppers. Om deze doelgroep te overtuigen wordt er ingezet op nieuwe manieren om de webwinkel ervaring zo goed mogelijk te maken, bijvoorbeeld door personalisering van de webwinkel zodat maten en voorkeuren voor kleuren worden onthouden voor klant. In de toekomst hoopt Suitable de afstemming tussen online en offline steeds beter op elkaar af te stemmen, zodat online en offline winkelen steeds meer één vloeiende ervaring wordt.