Sans Online

Sans Online logoSans Online is het online platform van de succesvolle modezaak Sans uit Rijssen. Op Sans Online bestaat het assortiment uit kleding van de beste merken voor jong, oud, man of vrouw. Verzending kan binnen heel Nederland, België en Duitsland.

Geschiedenis

Contact
Website: www.sans-online.nl
Telefoon: 085-0292124
Email: info@sans-online.nl
Adres: Haarstraat 33, 7462 AK Rijssen, Nederland

In 1987 opende Herman Sans samen met zijn vrouw de winkel ‘Herman Sans’ voor casual merkkleding in het centrum van Rijssen, Overijssel. De winkel was een succes en door de jaren heen werd de winkel steeds meer uitgebreid tot wel 1.400 vierkante meter aan vloeroppervlak. In 2005 namen de twee zonen van Herman, Tom en Nick, de winkel over. Ze merkten dat er steeds vaker klanten in de winkel kwamen die al precies wisten welk artikel ze wilden kopen, omdat ze dit al online hadden gezien. Als dit artikel dan niet beschikbaar was, werd er geen genoegen meer genomen met een alternatief en zou het artikel ergens anders online besteld worden. Hieraan merkten de gebroeders Sans dat de online verkoop steeds belangrijker werd en ze besloten daarom in 2008 om naast de winkel ook de webshop Sans Online te openen. De naam van de fysieke winkel werd verkort naar alleen ‘Sans’. In het begin ging er veel fout door kinderziektes, maar toen de webshop eenmaal goed functioneerde leidde dit tot een gestage groei van Sans en Sans Online. In 2013 groeide de omzet van het bedrijf met maar liefst 65 procent. Ook de omzet van de fysieke winkel groeide dankzij het extra online platform, omdat mensen graag artikelen komen passen die ze eerst online hebben gezien. Inmiddels heeft de verkoop via Sans Online de verkoopaantallen van de fysieke winkel ingehaald. Tom Sans vind het dan ook moeilijk te begrijpen dat niet meer fysieke retailers ervoor kiezen om ook online te gaan. Bij Sans Online is immers gebleken dat online en offline elkaar perfect ondersteunen.

Visie

Sans Online heeft een grote en snel afwisselende collectie van veel bekende merken. Zo is er voor de heren onder andere Jack & Jones, Esprit, Bjorn Borg en Tom Tailor en voor de dames Mango, Circle of Trust en Vero Moda. Ook worden er accessoires verkocht, onder andere van het merk Pieces. In Amsterdam wordt bij het Fashion Center door de inkopers de collectie samengesteld, vooral op basis van gevoel en verkoopcijfers. Eigenaars Tom en Nick Sans houden alles het liefst zo veel mogelijk in eigen hand. Zo putten zowel de fysieke winkel als de webshop uit dezelfde voorraad. Het gehele runnen van de winkel en Sans Online wordt met een gezellige groep van 60 werknemers geregeld. Slechts bepaalde aspecten van het bedrijf zoals betalingsregelingen worden uitbesteed. Zo behoudt de winkel zijn karakter als familiebedrijf. Wanneer een klant er niet uit komt in de webshop of graag iets zou passen dan wordt deze hartelijk ontvangen met een kopje koffie in de winkel in Rijssen, zodat er persoonlijk advies gegeven kan worden. Als een artikel van Sans Online niet naar wens is dan kan het gratis retour gestuurd worden.