Roetgerink

Roetgerink logo platRoetgerink is een modezaak uit het Twentse Enter die al meer dan 160 jaar bestaat. Behalve een grote winkel met een oppervlak van meer dan 6000 vierkante meter beschikt Roetgerink ook over een webwinkel waar alle kleding uit het assortiment is te bestellen.

Geschiedenis

thuiswinkelwaarborgContact
Website: www.roetgerink.nl
Telefoon: (0)547 381 766
Email: service@roetgerink.nl
Adres: Dorpsstraat 148, 7468 CR Enter, Nederland

Halverwege de 19e eeuw trok de Twentse boer Christiaan Roetgering als marskramer met een ‘benne’ (een soort draagmand op zijn rug) door het land. Hij verkocht allerlei kleine artikelen aan huis bij boerderijen, waaronder etenswaren en fournituren die hij kocht bij lokale spinnerijen. In 1854 besloot Christiaan om naast zijn boerderij een kruidenierszaak te openen. Deze zaak zou door de tijd heen uitgroeien tot de modewinkel Roetgerink zoals deze vandaag de dag nog steeds bestaat. Na de oorlog was er namelijk steeds meer vraag naar goedkope kleding, en Roetgerink sprong op deze vraag in door goedkope confectie op te nemen in het assortiment. Uiteindelijk zou de winkel zich zelfs volledig gaan richten op de verkoop van kleding en ophouden met het kruideniersgedeelte. Dezelfde klantvriendelijkheid en het altijd aanbieden van een kop verse koffie werden echter gehandhaafd. De winkel is altijd in handen gebleven van de familie Roetgering, huidige eigenaar Paul Roetgering is een achterkleinzoon van oprichter Christiaan. Door een administratieve fout bij de kamer van koophandel door een spraakverwarring wordt de naam van de winkel echter niet geschreven als ‘Roetgering’, maar als ‘Roetgerink’. In september 2011 werd besloten om naast de fysieke winkel een webwinkel te openen zodat klanten ook vanuit huis de artikelen van Roetgerink kunnen bestellen.

Visie

Ieder jaar verwelkomt Roetgerink duizenden bezoekers in de winkel die worden ontvangen met Twentse gastvrijheid en vakkundigheid. Roetgerink heeft een uitgebreid assortiment met kleding en schoenen van bekende merken uit binnen- en buitenland, waaronder Jack & Jones, Tommy Hilfiger en Gabor. Roetgerink verkoopt ook een eigen kledinglabel R-1854. Heren, dames en kinderen kunnen allemaal bij Roetgerink terecht voor zowel speciale gelegenheden als bruiloften als alledaagse of zakelijke kleding. Ook is er een ruime keuze aan schoenen zodat uw outfit helemaal compleet is. Na het winkelen kunnen klanten terecht bij de het restaurant R-1854 tegenover de winkel om van Twentse ambachtelijke gerechten te genieten. Naast het verkopen van mode en het restaurant houdt Roetgerink zich ook bezig met sponsoractiviteiten en maatschappelijke projecten. Zo is Roetgerink hoofdsponsor van het dameselftal van FC Twente en kledingsponsor van het herenelftal van diezelfde club. Ook is ter gelegenheid van het 160-jarig bestaan de Roetgerink foundation opgericht. Deze foundation richt zich op het helpen van met name kinderen en gezinnen in de eigen regio en rondom het Tanzaniaanse dorp Karutu. In 2016 werd gestart met de bouw van een overnachtingsplek naast de school van dit dorp. Dit zorgt ervoor dat meer kinderen uit dat gebied naar deze school kunnen gaan, omdat de reis ernaartoe vaak te lang is om iedere dag te maken.