Primark

Primark

Primark is in Nederland een steeds bekender wordende kledingwinkel. Officieel is de Primark begonnen in Ierland onder de naam Penneys in 1969. Vanaf 1973 is de Primark zich gaan richten op het buitenland. Sinds die tijd zijn ze uitgebreid naar verschillende Europese landen. Primark is de dochteronderneming van ABF (Associated British Foods).

UITBREIDING PRIMARK

Contact
Website: www.primark.com
Telefoon: +441189606300
Email: contactformulier
Adres: Weston Centre, 10 Grosvenor Street, Londen, W1K 4QY, Verenigd Koninkrijk

Groot Brittannië was het eerste land buiten Ierland waar Primark zich op ging richten. In 1973 begon het bedrijf met vier winkels in Groot Brittannië. Tussen 1973 en 1983 heeft de Primark achttien verschillende winkels geopend in Groot Brittannië. Ook de daarop volgende 10 jaar kwamen er steeds meer winkels in zowel Ierland als Groot Brittannië bij. In de herfst van 2001 werd er een winkel geopend die bestond uit bijna 23.000 vierkante meter. Deze winkel bevond zich in Manchester. Deze winkel is tot op de dag van vandaag de grootste Primark van Europa.
In 2006 werd de eerste vestiging geopend in Spanje, en pas in 2008 was het tijd voor Nederland om de eerste Primark te krijgen. Deze is gevestigd in Rotterdam. In 2009 opende de Primark vervolgens ook winkels in België, Duitsland en Portugal. Vanaf 2011 zijn er in al deze landen steeds meer Primark winkels geopend. Vandaag de dag telt Primark in totaal 268 winkels verspreid over heel Europa.

COLLECTIE PRIMARK

Het assortiment van Primark is gigantisch. Primark heeft zowel dames-, als herenkleding. De damesafdeling bestaat voornamelijk uit kleding, lingerie, accessoires, en schoenen. De mannenafdeling bestaat voornamelijk uit kleding, accessoires en schoenen. Ook voor kinderen heeft de Primark een groot assortiment. Primark verkoopt kinderkleding vanaf de kleinste babymaatjes tot kledingmaten voor tieners. Het kinderassortiment bestaat dan ook uit meisjeskleding, jongenskleding en babykleding. Maar bij Primark vind je niet alleen kleding, accessoires, en schoenen. Ook voor uw interieur kunt u terecht bij Primark. Primark Thuis heeft alle leuke woonaccessoires voor uw inrichting. Ook verkoopt Primark beddentextiel, badlakens, kussens, kaarsen, en seizoensgebonden producten.

PRIMARK ONLINE SHOP

Vele klanten van Primark zijn op zoek naar de Primark webshop. Helaas is Primark nog niet zo ver dat ze ook online hun assortiment verkopen. Het zou handig zijn als alle artikelen en producten van de Primark ook online te verkrijgen zouden zijn. Primark doet helaas niet mee aan het moderne online-winkelen concept. De online webshop van Primark is dus slechts iets waar menig winkelbezoeker over droomt, want een online shop voor Primark is er helaas nog niet.

ETHICAL TRADING PRIMARK


Primark staat voor succes hebben op eigen kracht. Ze willen hun succes niet ten kosten laten gaan van anderen en om dit te bewijzen zijn ze aangesloten bij het Ethisch Handelen Initiatief. Omdat Primark een dochteronderneming is van ABF deelt Primark dus ook dezelfde kernwaarden. Hun voornaamste doel is dan ook het bevorderen van ethische handelsrelaties. Een aantal ‘standaard’ grondbeginselen worden hierbij gedeeld. Dit zijn bijvoorbeeld arbeidsomstandigheden en mensenrechten. Fabrieken waar de producten gemaakt worden moeten zich houden aan bepaalde gedragsregels zodat Primark er zeker van is dat de belangrijkste grondbeginselen worden nageleefd. Primark heeft zich in 2020 aangesloten bij het Fashion Charter van de Verenigde Naties om dit statement kracht bij te zetten.

Primark is ook te vinden op Twitter en Facebook.