POM Amsterdam

POM Amsterdam (Piece Of Mine) is een modemerk gericht op sjaals voor vrouwen, opgericht door de zussen Liesbeth en Violet Lotgering. De sjaals worden verkocht via de eigen webwinkel van POM Amsterdam of op verschillende verkooppunten in Europa, Azië en Oceanië.

Geschiedenis

Contact
Website: www.pom-amsterdam.nl
Telefoon: + 31 20 341 88 22
Email: info@pom-amsterdam.nl
Adres: Sumatrakade 739, 1019 PX Amsterdam, Nederland

Voordat POM Amsterdam werd opgericht door de zussen Liesbeth (1983) en Violet (1977) Lotgering werkten zij als respectievelijk inkoopster voor de HEMA en grafisch ontwerpster. Liesbeth studeerde aan het Amsterdam Fashion Institute en Violet aan de Groningse Kunstacademie en zo hebben beiden een kunstzinnige achtergrond. In 2010 zegde Liesbeth haar baan bij HEMA op en ze huurde een antikraakpand in Amsterdam Zuid. Ze was aanvankelijk van plan om een eigen kookmagazine op te gaan zetten, maar al snel kwam een beter idee op haar pad, dat uiteindelijk tot POM Amsterdam zou gaan leiden. Op zoek naar een leuke sjaal merkte Liesbeth dat er op de kwaliteit, originaliteit en betaalbaarheid van de aangeboden sjaals nogal wat aan te merken was. Ze besloot thuis een naaimachine neer te zetten om zelf haar eigen sjaals te gaan maken. Door de vele positieve reacties die ze kreeg op haar vrolijke zelfgemaakte sjaals besloot ze om deze ook voor anderen te gaan maken. Eerste tests zoals een sale voor vrienden en familie waren een groot succes. Haar zus Violet was al die tijd erg betrokken bij het hele project en besluit in augustus 2011 om definitief samen met Liesbeth verder te werken. Samen bedenken ze de merknaam POM Amsterdam. POM staat voor ‘Piece Of Mine’ en is gebaseerd op een ‘pom-pom’, een zacht decoratief balletje dat aan kleding kan worden bevestigd. In diezelfde maand openen ze een pop-up store op de Haarlemmerdijk in Amsterdam. Ondanks dat het zomer was, was er toch een grote belangstelling voor de sjaals. Dankzij de webwinkel die Violet maakte voor POM blijft het merk groeien in populariteit. De sjaals zijn ook te koop in bepaalde fysieke winkels, zelfs in Japan en Australië. Desondanks blijft de webwinkel het belangrijkste verkoopkanaal, omdat de zussen de sjaals zo bereikbaar en betaalbaar mogelijk willen houden voor iedereen. Door de grote vraag worden de sjaals van POM Amsterdam nu niet meer allemaal door de zussen zelf gemaakt, maar wordt een deel met de hand genaaid in Polen.

Visie

‘Make every day a happy day’ is het motto van de zussen en dat willen ze ook uitstralen met de sjaals van POM Amsterdam, die vaak worden gekenmerkt door vrolijkheid en hun opvallende verschijning. De speciale vorm die Liesbeth bedacht voor de sjaals van POM is uniek. In plaats van een standaard rechthoekige vorm hebben ze een asymmetrische vorm met een extra lange punt, hierdoor zijn ze makkelijker en op meer manieren te dragen. De sjaals van de zussen zijn geschikt voor ieder jaargetijde en iedere gelegenheid. In de zomer zijn ze lekker tegen de airco en in de winter kunnen ze een saaie outfit opvrolijken. Vaak willen vrouwen niet een sjaal die iedereen al heeft, maar dan kom je al snel uit bij sjaals van veel duurdere merken. Daarom verkoopt POM Amsterdam sjaals die zowel uniek als betaalbaar zijn. POM heeft zich inmiddels steeds meer op de kaart gezet met interessante samenwerkingen met KLM, het Rijksmuseum en Dance4Life, waarvoor het speciale sjaals ontworpen heeft.