Peter Hahn

Peter Hahn is een Duitse modeaanbieder via catalogi en ipeterhahnnternet. Daarnaast zijn er twintig Peter Hahn kledingwinkels in Duitsland en Zwitserland. Hiernaast is Peter Hahn ook in Oostenrijk, België, Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Zweden, Denemarken en Finland actief.

Geschiedenis

thuiswinkelwaarborgContact
Website: www.peterhahn.nl
Telefoon: 030 659 29 15
Email: service@peterhahn.nl
Adres: Regulierenring 29, 3981LA Bunnik, Nederland

In het Zuid-Duitse plaatsje Bad Niedernau nabij Stuttgart besloten in 1960 Peter Hahn en zijn echtgenote Margrit om een bedrijf op te richten dat reformproducten verkoopt. De reformbeweging ontstond in Duitsland aan het einde van de 19e eeuw en streefde naar het gebruik van ongeraffineerd voedsel en natuurlijke geneesmiddelen. Vier jaar later richt Peter Hahn het bedrijf Peter Hahn & Co op in het Duitse Winterbach en hij krijgt met dit bedrijf veel succes dankzij het aanbieden van producten gemaakt van lamahaar, zoals jassen en dekens. Hij verkoopt deze producten via postorder en op modeshows. Het blijkt een gat in de markt te zijn in Duitsland zodat het nieuwe bedrijf snel in staat is om zich verder te ontwikkelen. In 1965 opent hij zijn eerste winkel gericht op lama- en kameelhaarproducten in Stuttgart. In de jaren hierna wordt ook een dochteronderneming gestart in Zwitserland. In 1971 wordt besloten om ook andere soorten producten in het assortiment op te nemen zoals kleding van natuurgarens, meubels en sieraden. De kleding blijft echter voor de meeste omzet zorgen. Door de snelle groei van het bedrijf wordt in 1978 een nieuw hoofdkantoor en postordermagazijn gebouwd in Winterbach. Het bedrijf telt inmiddels al 400 medewerkers en heeft meerdere winkels in Duitsland en Zwitserland. In 1980 wordt Peter Hahn overgenomen door de Duitse warenhuisketen Horten en in de jaren die volgen wordt het zwaartepunt verlegd naar het aanbieden van damesmode gemaakt van natuurlijke garen. Zeven jaar later wordt Peter Hahn opnieuw overgenomen, ditmaal door postorderbedrijf Quelle. Na de overname worden, op een aantal filialen in Duitsland na, alle fysieke winkels gesloten. De verkoop via postorder wordt de belangrijkste bedrijfsvoering. In het begin van de jaren ’90 is Peter Hahn inmiddels uitgebreid naar Frankrijk en heeft het 757 medewerkers en een omzet van 306 miljoen Duitse Mark. In dit decennium blijft het bedrijf groeien en uitbreiden en wint het prijzen voor milieubewustzijn en ondernemingscultuur. In 2000 wordt Nederland toegevoegd aan de lijst met landen waar Peter Hahn zijn diensten aanbiedt. Tot op heden groeit deze lijst, Zweden was in 2007 het laatste land dat hier aan toe werd gevoegd. Op dit moment zijn er 900 werknemers werkzaam bij Peter Hahn. De Nederlandse Peter Hahn webshop werd geopend in 2005.

Visie

Ondanks de enorme groei van Peter Hahn, heeft het altijd dezelfde kwaliteitseisen gehouden. De producten moeten van hoogwaardig en natuurlijk materiaal gemaakt zijn en gaan door een strenge kwaliteitscontrole voordat ze door Peter Hahn worden aangeboden. Kleding gemaakt van de beste en natuurlijke textielsoorten voelen beter aan op de huid en blijven langer goed zitten. Ook de pasvorm is erg belangrijk, want de kleding moet er niet alleen goed uit zien maar ook prettig zijn om te dragen en uw figuur flatteren. De kleding van Peter Hahn wordt ontworpen in top ateliers van meer dan 250 modemerken, waaronder Joop, Basler, Strenesse en Laurèl. Daarnaast heeft Peter Hahn ook eigen hoogstaande modemerken zoals Anna Aura, dat aantrekkelijke kleding voor vrouwen met grotere maten wordt ontwerpt. U kunt voor zowel chique en elegante als voor sportieve of basic mode bij Peter Hahn terecht. Daarbij is aandacht voor de klant altijd het uitgangspunt. Slechts een tevreden klant is niet goed genoeg, graag ziet Peter Hahn deze klant enthousiast de aankoop in ontvangst nemen.