Meyer Mode

meyermodeMeyer Mode is een postorderbedrijf en een online webshop voor damesmode speciaal ontworpen voor vrouwen met groter dan gemiddelde kledingmaten. Het is een dochterbedrijf van het internationale K-Mail Order GmbH & Co. KG.

Geschiedenis

thuiswinkelwaarborgContact
Website: www.meyer-mode.nl
Telefoon: 010 – 447 98 90
Email: contactformulier
Adres: Weiherstraße 19, 95448 Bayreuth, Duitsland

Meyer Mode kent een lange voorgeschiedenis. In 1920 zette Robert Klingel in het Duitse Pforzheim een kleine onderneming gericht op de handel in textiel op. Nadat de onderneming al in 1923 werd overgenomen door Fritz Kohm groeide deze snel. Tot op de dag van vandaag zijn Robert Klingel en Meyer Mode verbonden met de familie Kohm. Het bedrijf bleef wel lang de naam Robert Klingel GmbH + Co. KG dragen en nog steeds worden reclamebrieven dikwijls onderschreven met “hartelijke groeten, Robert Klingel”. Na de vernietigingen van de Tweede Wereldoorlog vestigde het bedrijf zich aan de Sachsenstrasse 23 in Pforzheim, waar de commerciële administratie van het bedrijf zich nog altijd bevindt. Willy Kohm nam het bedrijf over van zijn vader Fritz en besloot om een deel van de bedrijfsvoering naar het Zwitserse Horn te verplaatsen. In 1975 trad zijn zoon Joachim toe tot het bestuur en in 1978 deed zijn andere zoon Andreas dit ook. Onder hun leiding groeide de onderneming van een gemiddeld postorderbedrijf uit tot een van de allergrootste van Duitsland. Zij werden voor hun uitstekende prestaties als ondernemers binnen de postorder sector onderscheiden met een Lifetime-Award door het Duitse verbond voor postorderbedrijven. In 2009 werd de naam van het bedrijf veranderd naar ‘K-Mail Order GmbH & Co. KG.’ Behalve Meyer Mode, afkomstig uit Bayreuth, Duitsland, is de onderneming ook in het bezit van vele andere postorderbedrijven en webshops gericht op met name mode en textiel. De primaire doelgroep is hierbij meestal 50+. De diensten van K-Mail Order worden in landen door heel Europa aangeboden. Meyer Mode is actief in Duitsland, Oostenrijk, België en Nederland.

Visie

Wanneer u als vrouw op zoek bent naar groter dan gemiddelde kledingmaten, dan is er in het reguliere winkelaanbod vaak weinig keus. Meyer Mode wil graag ook vrouwen met grotere kledingmaten een leuk en gevarieerd mode aanbod bieden. Hierbij is het belangrijk dat de kleding zo comfortabel mogelijk zit met een goede pasvorm en de beste materialen. De kleding moet niet knellen of te strak zitten, maar is erop gericht uw persoonlijkheid en de sterkste punten van uw figuur te benadrukken. Hierbij onderscheidt Meyer Mode vier figuurtypes die helpen bij het uitkiezen van de kleding, zodat iedereen er fantastisch uit kan zien. Zo heeft bijvoorbeeld een vrouw met het A figuur een lichaamsbouw met brede heupen en smalle schouders. Hiervoor wordt aangeraden om lichtere bovenkleding te kiezen met donkere rokken of broeken, om de bovenkant van uw lichaam meer te accentueren. Een vrouw met een O figuur heeft dan weer een wat rondere lichaamsbouw, daarbij kunnen bijvoorbeeld los vallende donkere broeken of rokken helpen om de benen langer te laten lijken. Zo is er bij Meyer Mode voor ieder vrouwenlichaam een advies op maat. Het kernpunt daarbij is dat er goed uitzien niet afhangt van maat of leeftijd, maar van de juiste kleuren, verhoudingen en materialen. Naast extra grote maten tot en met maat 66 worden er ook kleinere maten aangeboden. Het aanbod is divers met zowel sportieve en feestelijke als meer alledaagse kleding.