Livera

Livera logo platLivera is een franchise gericht op bodyfashion zoals lingerie, bikini’s en andere badmode met winkels door heel Nederland en een paar over de grenzen in Duitsland en Curaçao. Ook kunnen klanten terecht bij de Livera webshop om online te winkelen in het Livera assortiment.

Geschiedenis

thuiswinkelwaarborgContact
Website: www.livera.nl
Telefoon: 085-2250375
Email: service@livera.nl
Adres: De Brand 27, 3823 LJ Amersfoort, Nederland

In 1969 besloten vijf zelfstandige ondernemers om de handen ineen te slaan en samen richtten zij Livera op, een winkelformule gericht op de verkoop van lingerie, badmode als bikini’s en badpakken en ook nachtmode. Na een aantal jaar besloten zij in de jaren ’70 om het ook voor andere ondernemers mogelijk te maken om hun winkels bij de Livera formule onder te brengen. Dankzij deze omvorming naar een franchise organisatie groeide het bedrijf door de jaren heen uit naar meer dan honderd winkels verspreid door heel Nederland. Daarnaast heeft Livera verscheidene servicepunten op zorgboulevards in ziekenhuizen. Tussen 2008 en 2011 selecteerde Yolanthe Sneijder-Cabau speciale selecties van bikini’s, badpakken en lingerie voor Livera. In 2011 werd er onder toenmalig directeur Marja Veenstra besloten om de Livera formule sterker te maken door over te gaan naar een full-franchise. Voor deze overgang bestond er meer vrijheid voor de aangesloten ondernemers, maar konden veel zaken minder makkelijk op elkaar afgestemd worden. Een overgrote meerderheid koos daarom voor deze verandering en vanaf augustus 2011 werd Livera een BV dat voor het grootste deel in handen was van Intres (later Euretco), een grote Nederlandse retailorganisatie. In de jaren die volgen zijn de effecten hiervan merkbaar door een meer uniform winkelaanzicht en assortiment van lingerie, nacht- en badmode. Ook wordt er in 2012 onder de nieuwe directeur Ruud Jacobse de Livera webwinkel geopend, zodat de bikini’s, lingerie en de rest van het assortiment ook online te bestellen zijn. In 2014 verkoopt Euretco lingerieketen Livera aan Chantelle, een Frans familiebedrijf gericht op lingerie en badmode.

Visie

Livera is gespecialiseerd in lingerie, nachtmode en badmode voor vrouwen. De collectie wordt voortdurend vernieuwd en bestaat naast het eigen merk Livera uit veel van de beste merken voor lingerie, bikini’s, badpakken en pyjama’s zoals Triumph, Chantelle, Sapph, Beachlife en Sloggi. Het assortiment is zowel beschikbaar in de meer dan honderd fysieke winkels door heel Nederland als in de webshop. Deze webshop is alleen in Nederland beschikbaar, maar er zijn wel drie winkels in het buitenland te vinden; twee in Duitsland en één in Curaçao. Door de verandering naar een full-franchise is iedere Livera winkel herkenbaar en vertrouwd, maar dankzij de verschillende ondernemers die eigenaar zijn van de winkels is er veel persoonlijke aandacht en kennis van de plaatselijke mode op het gebied van bikini’s, badpakken, lingerie en nachtmode. Naast de vaste en wisselende collecties van lingerie, nacht- en badmode zijn er ook de speciale collecties van For Girlz en DYANNE. De For Girlz collectie is door Livera opgezet voor jonge meisjes en DYANNE wordt door image-consultant Dyanne Beekman speciaal voor Livera samengesteld. Naast de gewone winkels en webwinkel richt Livera zich ook speciaal op Livera servicepunten in ziekenhuizen. Dit zijn Livera winkels die zich in het bijzonder richten op de behoeften van patiënten in het ziekenhuis, maar ook voor bezoekers en personeel wat te bieden hebben. In deze winkels is bijvoorbeeld extra aandacht voor geschikte nachtmode voor ziekenhuisbezoekers, alsook bijzondere pasvormen voor protheses of andere afwijkende lichaamsvormen. De klant krijgt hierbij de juiste begeleiding en persoonlijke aandacht.