Schoenen.nl

Het bedrijf schoenen.nl (voorheen Intreza) is gevestigd in Den Bosch waar ook de goederen worden geleverd. Sinds 2011 is schoenen.nl uitgegroeid tot een grote, betrouwbare webshop. Op de beoordelingswebsite Trustpilot krijgt de schoenenwinkel bijvoorbeeld een trustscore van 8 uit 10 punten. Sinds 2013 is schoenen.nl gecertificeerd door de Stichting Certificering Thuiswinkel Waarborg waaruit blijkt dat de webshop voldoet aan al diens vereisten.

OPRICHTING

Contact
Website: www.schoenen.nl
Telefoon: 0800 – 2354687
Email: klantenservice@intreza.nl
Adres: Larenweg 70, 5234KC ‘s- Hertogenbosch, Nederland

schoenen.nl is een online schoenenwinkel die in september 2011 werd opgericht door de Macintosh Retail Group onder de naam Intreza. Macintosh Retail heeft in Nederland een grootaandeel op de schoenenmarkt. Zo zijn de winkels Dolcis, Manfield, Invito en Scapino onderdeel van de retail-groep. Bastiaan Dammers is tijdens de oprichting de algemeen manager van Intreza.nl. Zijn missie was om van de winkel een van de grootste spelers op de Nederlandse online schoenenmarkt te maken. Schoenen.nl is de overkoepelende webshop van de winkels in het beheer van Macintosh Retail Group en verkoopt schoenen uit alle collecties van deze winkels. Om bekendheid voor de webshop te genereren wordt er gewerkt met openingsacties, speciale kortingen en kortingcodes. Dit blijkt te werken want Intreza wordt snel bekend en blijft in de jaren opvolgend aan 2011 groeien.

PRODUCTEN

Alles draait om schoenen, maar er worden ook andere producten verkocht om op deze manier aan alle wensen van de consument te kunnen voldoen. Naast schoenen worden schoenaccessoires zoals inlegzooltjes en veters verkocht, maar ook accessoires als tassen, portemonnees en hoedjes. Verder zijn er schoenen te vinden voor zowel mannen als vrouwen als kinderen en worden er ook sportschoenen verkocht.

TOOLS


Om het de consument zo makkelijk mogelijk te maken, zijn op de website van schoenen.nl filters toegepast. Er kan bijvoorbeeld op prijs, kleur, merk of type schoen worden gezocht. Aangezien bij schoenen.nl meer dan 65 merken en collecties van 6 verschillende winkels verkrijgbaar zijn, is dat geen overbodige luxe. Om interessant te blijven voor de consument blijft schoenen.nl werken aan handige functies om de website te verbeteren. Zo worden in 2011 veranderingen ingevoerd die ervoor zorgen dat de klant filters op kan slaan en kan er voortaan worden betaald met AfterPay waarmee, zoals de naam al verklapt, pas 14 dagen na aanschaf hoeft worden betaald. In 2012 worden meer merken toegevoegd aan de winkel. Waren grote merken als Nike, Adidas en Asics al beschikbaar worden nu ook merken zoals Scholl en Brunotti aangeboden. Verder werkt schoenen.nl inmiddels ook met zogenaamde shoepoints. Daarmee kan de klant schoenen online bestellen en deze ophalen bij een shoepoint waardoor er geen verzend- of retourkosten hoeven worden betaald. Deze shoepoints zijn te vinden in winkels onder het beheer van Macintosh Retail Group.