I Love Vintage

ILoveVintage logo platDe I Love Vintage webshop biedt kleding en accessoires aan voor de moderne vrouw geïnspireerd door de beste mode uit de jaren ’20 – ‘70 van de vorige eeuw. Naast de webshop heeft I Love Vintage ook een fysieke winkel in Amsterdam.

Geschiedenis

thuiswinkelwaarborgContact
Website: www.ilovevintage.nl
Telefoon: +31(0) 20 330 1950
Email: info@ilovevintage.nl
Adres: Prinsengracht 201, 1015 DT Amsterdam, Nederland

Toen ze als klein meisje opgroeide in Iran tekende Faranak Mirjalili, oprichtster van I Love Vintage, al graag vrouwen met klassieke kleding. Ook hield ze ervan om als niemand keek mooie jurken en hakken van haar tante aan te doen. Nadat ze met haar familie vanuit Iran naar Nederland was geëmigreerd wilde ze zich graag gaan inzetten voor de mensenrechten en een betere wereld, en ze ging hiervoor internationaal recht studeren. Tijdens haar studie had ze een bijbaan bij de H&M, waardoor ze weer in aanraking kwam met haar vroegere passie voor mode en design. Ze werd echter moe van de massaal geproduceerde kleding van de grote ketens en ontdekte rond 2004 de schoonheid van de vintage mode. Ze zette een klein handeltje op via Marktplaats waarop ze vintage schoenen verkocht aan onder andere medestudenten. Haar broer Babak zag de populariteit van zijn zusjes kleine onderneming en zag mogelijkheden voor groei. In 2006 richtten zij daarom samen de I Love Vintage webshop op. Faranak nam de mode voor haar rekening terwijl Babak alles voor de webshop regelde. I Love Vintage was zo’n succes in het eerste jaar, dat ze in 2007 verhuisden naar een kantoor waar zij ook de eerste werknemers aannamen. Later kwam hier ook een fysieke winkel aan de Prinsengracht in Amsterdam bij. Deze winkel maakt gebruik van de unieke ‘klik & brick’ formule, waarbij er in de winkel op schermen ook op de webshop gewinkeld kan worden, naast het fysiek aanwezige assortiment. In 2013 richtte Faranak haar eerste eigen modelabel op: Bannou. Ze vond namelijk steeds minder goede mode uit de early decades die naast klassiek ook elegant was. Hoewel ze nooit een modeopleiding heeft gevolgd durfde ze het uiteindelijk toch aan en dit bleek de juiste keuze. Ze verkoopt de kleding van Bannou via de I Love Vintage webshop en winkel. Door de duurzame insteek van het label werd Faranak opgenomen in de Duurzame Jongeren top 100.

Visie

Bij I Love Vintage wordt er uitgegaan van de moderne vrouw, die zich ongeacht figuur of omvang prettig voelt in haar lichaam. Ze volgt niet iedere trend en loopt niet de kudde achterna maar kiest graag haar eigen weg. Geïnspireerd door het verleden kiest ze de kleding die het beste past bij haar persoonlijkheid en karakter. Dankzij de kleding gebaseerd op jaren ’20 tot en met ’70 van de vorige eeuw heeft I Love Vintage een zeer gevarieerd aanbod van stijlen, zodat er voor iedere vrouw iets tussen zit. Zo zijn er strakke rokjes en topjes voor op het werk of juist losse zomerjurkjes voor op vakantie. Ook biedt I Love Vintage prachtige sierraden uit Parijs en zelfs handgemaakte Perzische tassen. Duurzaamheid staat bij I Love Vintage zeer hoog in het vaandel en voor alles in het assortiment wordt goed uitgezocht of het productieproces duurzaam en eerlijk is verlopen. Niet voor niets werd Faranak Mirjalili opgenomen in de lijst met duurzaamste jongeren van Nederland.