FOREVER 21

Forever 21Het grote verhaal begon allemaal erg klein. Op 21 april 1984 openden Do-Won Chang en zijn echtgenote Jin Sook Chang een kleine fast-fashion boetiek in het Highland Park district in Los Angeles. De doelgroep van het boetiekje was te vinden in de Koreaans-Amerikaanse gemeenschap. Destijds heette het boetiekje nog Fashion 21 en was slechts 84 vierkante meter groot. Forever 21 richtte zich destijds met name op kinderkleding en tienerkleding.

De winkel was een groot succes en al snel kwamen er steeds  meer winkels bij. In 1989 opende Forever 21 al haar elfde winkel in Panorama City. Deze winkel was, voor het eerst, gevestigd in een lokale ‘mall’ (wat we in Nederland beter kennen als een overdekt winkelcentrum). Vanaf de eerste ‘mall-opening’ heeft Forever 21 nog vele nieuwe winkels geopend op nationaal niveau, iedere winkel had een gemiddels oppervlak van zo’n 560 vierkante meter. In 1997 telde Forever 21 al 40 winkels.

Niet alleen kwamen er steeds meer winkels bij, maar ook de omzet werd per jaar steeds groter. Bovendien telde de gemiddelde winkel in 1999 ruim 840 vierkante meter. In 2001 opende Forever 21 zijn (destijds) allergrootste winkel van ruim 7000 vierkante meter. Dit was de eerste Flagship store van Forever 21. Sinds 2008 worden er jaarlijks nog steeds 90 winkels geopend, waardoor het totaal aantal winkels inmiddels al ver over de 600 zit.

FOREVER 21 EU

Contact
Website: www.forever21.com
Telefoon: +31-765480888
Email: eucustomerservice@forever21.com
Adres: Westbroek 64-66, 4822ZW Breda, Nederland

Op 12 november 2010 was het zover voor Europa. De eerste Europese Forever 21 winkels werden geopend. Forever 21 startte met een winkel in Birmingham en later ook in Dublin. De eerste BENELUX winkel werd geopend in Augustus 2011. Brussel was de stad die deze eerste winkel mocht verwelkomen. Op de Brusselse Nieuwstraat werd deze 3000 vierkante meter grote winkel gevestigd naast de winkel van de grote concurrent H&M. Later kwam er ook een Forever 21 in Antwerpen te zitten. Forever 21 Antwerpen is een van de meest populaire Forever 21 winkels van België. Ook Nederland kan sinds kort gaan genieten van Forever 21, want op 19 april 2014 is de eerste Forever 21 in Nederland geopend op de Kalverstraat in Amsterdam. Vanuit Breda worden alle Europese filialen aangestuurd, omdat hier het hoofdkantoor van Forever 21 zit. Forever 21 heeft er voor gekozen om het hoofdkantoor in Breda te vestigen omdat de infrastructuur hier erg effectief is. Op deze manier kunnen alle filialen in Europa eenvoudig worden bereikt.

DIVERSITEIT EN KWALITEIT

Forever 21 staat bekend om de snelle wisseling van collecties. Vrijwel iedere week worden er nieuwe items verkocht in de winkels. Met name de vrouwenafdeling van Forever 21 wisselt regelmatig haar collecties. Bovendien is er voor ieder wat wils. Forever 21 beschikt over verschillende kledingstijlen zoals stoer, funky, chique en basic. De kledingkwaliteit staat gelijk aan de items die verkocht worden door concurrenten ZARA en H&M, maar zijn vaak nog net iets goedkoper.

WEBSHOP FOREVER 21


Het is ook mogelijk om items online aan te schaffen. De goed georganiseerde webshop van Forever 21 maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier online te shoppen. Doordat er verschillende ‘lookbooks’ zijn te zien op de website worden klanten voorgesteld aan verschillende fashion ideeën. Ook in Nederland kan je via de webshop kleding bestellen, deze worden bij een bestelling van 75 euro of meer ook nog eens gratis thuisgestuurd.

Het fashion verhaal van Forever 21 begon klein, maar ontplooit zich steeds verder en verder in een massaproductie van kleding en accessoires. Het is waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd totdat ook Forever 21 Utrecht en Forever 21 Rotterdam zullen openen.

Forever 21 is ook te vinden op Twitter en Facebook.