Amazing Kids

Amazing Kids logo platAmazing Kids is een webwinkel voor kinder- en babykleding. Naast de webwinkel heeft Amazing Kids ook zes fysieke winkels: vier in Nederland en twee in Duitsland.

Geschiedenis

Contact
Website: www.amazingkids.nl
Telefoon: 085-4016372
Email: info@amazingkids.nl
Adres: Kruiswijk 14e, 1761 AR Anna Paulowna, Nederland

Amazing Kids is in 2004 opgericht door Carin Kranendonk en haar man Wim Gerssen. Kranendonk doet bij haar eerste baantje op de zwarte markt van Beverwijk al de nodige commerciële ervaring op. Later werkt ze in de kraamzorg en krijgt ze zelf ook kinderen, zodat ze veel met kinderkleding te maken krijgt. In die tijd koopt ze veel van de kleding voor haar kinderen online via allerlei webshops. Op die manier komt ze op het idee om een eigen webshop voor kinderkleding te beginnen en in 2004 is de Amazing Kids webshop een feit. Aanvankelijk verkoopt Kranendonk outlet-kinderkleding vanuit haar eigen huis, totdat er een jaar later zich een goede mogelijkheid voordoet om ook een fysieke Amazing Kids winkel te openen. De kinderkledingwinkel Kiddoos in het Noord-Hollandse Anna Paulowna staat namelijk te koop. Nadat deze winkel in 2005 wordt overgenomen door Amazing Kids wordt het mogelijk om naast outlet ook nieuwe collecties te verkopen via de webwinkel. Door de grote vraag naar nieuwe kinderkledingcollecties groeit het bedrijf enorm. De combinatie van een webwinkel en een fysieke winkel blijkt de sleutel tot succes. In 2009 is Amazing Kids het op één na snelst groeiende bedrijf van Noord-Holland en heeft het al veertig medewerkers. Later worden er nog drie winkels in Nederland geopend in Schagen, Veenendaal en Hoogezand. Het succes van Amazing Kids blijft niet beperkt tot Nederland, ook vanuit Duitsland komen er veel bestellingen binnen. Directeur Gerssen merkt dat Duitsers loyalere klanten zijn dan Nederlanders, als de klant tevreden wordt gesteld komt deze vaker terug. Mede hierom worden in 2015 ook twee Amazing Kids winkels geopend in Duitsland, in Halle en Kulmbach. De verwachting en ambitie is dat de winkel in de toekomst blijft groeien. Naast Amazing Kids bezitten Gerssen en Kranendonk ook een kledingzaak voor herenkleding in Anna Paulowna: Amenzing.

Visie

In de webwinkel van Amazing Kids is kinderkleding te vinden van bekende merken, vanaf baby tot tienermaten. Naast gewone kleding zijn er ook schoenen, jassen, badkleding, feestkleding en accessoires te koop. Onder de ruime keuze uit merken bevinden zich bijvoorbeeld Cars, Circle of Trust, O’Neill, Petrol Industries, Protest, en Tommy Hilfiger. Iedere zomer en winter is er een nieuwe collectie.  Zo is er voor iedere gelegenheid en leeftijd altijd iets te vinden voor uw kinderen. Naast nieuwe collecties is er ook regelmatig korting tijdens de uitverkoop en er is een aparte outlet sectie. Speciaal bij de webwinkel is dat er ook op rekening gekocht kan worden, zowel vanuit Nederland als vanuit Duitsland. Daarnaast is het een voordeel dat Amazing Kids ook over fysieke winkels beschikt. Hier kunnen klanten altijd kleding afhalen of passen voordat zij tot koop overgaan. Andersom vergroot het hebben van een webshop het aanbod van de fysieke winkels enorm. Via sociale media houdt Amazing Kids de klanten graag op de hoogte van het laatste nieuws en aanbiedingen.