2Balou

2Balou logo plat2Balou is een kledingzaak voor damesmode aan de Kleine Berg, een straat in de artistieke wijk De Bergen in Eindhoven. De winkel is opgericht door de zussen Nadine en Daisy Diks. De kleding en accessoires zijn ook online te koop via de 2Balou webshop.

Geschiedenis

Contact Website: www.2balou.nl Telefoon: (040) 24 34 297 Email: info@2balou.nl Adres: Kleine Berg 9, 5611 JS Eindhoven, Nederland

Vroeger als kleine meisjes zeiden de zussen Nadine en Daisy Diks al tegen elkaar dat ze later samen iets wilden beginnen met de naam 2Balou. In 2012 werd deze droom verwezenlijkt met hun eigen kledingwinkel in Eindhoven. Het ondernemen hebben ze niet van een vreemde, hun vader en broers bezitten namelijk de grote internationale beddenzaak Swiss Sense. Daarnaast hebben ze van hun Franse moeder een goed gevoel voor lifestyle meegekregen. Zo was het opzetten van een eigen kledingzaak een logische stap. De winkel werd gevestigd aan de Kleine Berg in Eindhoven, een straat met veel galerieën, boetiekjes en hippe modezaken. De inrichting is verzorgd door de schoonmoeder van de zussen Diks en is geïnspireerd op de Parijse boutiques. Om de collectie voor 2Balou samen te stellen reizen Nadine en Daisy iedere maand naar Frankrijk. Daar brengen ze samen bezoek aan verschillende  modesteden voor de inkoop. Zo zorgen ze ervoor dat er iedere week iets nieuws te vinden is in de winkel. Daisy neemt vooral de creatieve zaken voor haar rekening terwijl Nadine zorgt dat de onderneming goed loopt. Daarnaast hebben ze zes medewerkers in de winkel. Dat is nodig ook, want in het weekend staan er vaak lange rijen voor de pashokjes. Volgens de zussen is 2Balou zo succesvol omdat ze het leuk vinden om te doen. Hierdoor hebben ze er geen enkele moeite mee om 24/7 met de winkel bezig te zijn.

Visie

De zussen Diks willen vooral dat er voor iedere vrouw iets te vinden is bij 2Balou. Of je nou jong of oud bent, iets meer te besteden hebt of juist iets minder, alle dames moeten voor een mooie jurk of vest bij 2Balou terecht kunnen. Daarnaast willen ze de klanten graag inspireren of verrassen met het steeds wisselende aanbod. Soms ligt de nadruk meer op stoere meiden en daarna weer meer op vrouwelijke en lieve kleding. Iedere week hangt er wel weer iets nieuws in de winkel en iedere maand wordt de collectie uitgebreid. Om de dameskleding aan te vullen is er ook een bijpassend aanbod van sieraden en accessoires te koop. Tussen de chique en trendy kleding kan eindeloos gecombineerd worden en mocht er hulp of advies nodig zijn dan staan de medewerkers van 2Balou altijd voor je klaar. Wie graag wil shoppen bij 2Balou hoeft niet helemaal naar Eindhoven te reizen, de kleding wordt ook in de webshop aangeboden. Als je lid wordt van 2Balou zijn de verzendkosten bovendien gratis. Via de eigen Facebook pagina kun je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws, inspiratie opdoen of meedoen aan leuke winacties.