Koekjesbakkerij Veldt

KoekjesbakkerijKoekjesbakkerij Veldt  uit Veenendaal is als kleine, ambachtelijke onderneming begonnen. Het bedrijf is opgericht in de jaren ’70. Vandaag de dag draait het nog steeds om ambacht, alleen zijn de machines groter geworden. Het bedrijf levert ambachtelijke koekjes aan bakkers, Retail en horecagroothandel.

Directeur Kees Pater

In 2005 nam Kees Pater de koekjesbakkerij Veldt over. Zijn missie was om het bedrijf flink te laten groeien. Echter, tijdens dit proces liep Pater tegen bepaalde problemen aan. Zo vond hij dat het niet goed ging met het bedrijf en merkte hij dat zijn medewerkers minder gelukkig waren. In 2011 besloot Kees Pater het roer om te gooien. Pater startte een veranderingstraject met behulp van een extern bureau. De medewerkers werden in vier groepen ingedeeld en gingen onder de naam ‘Regie in eigen hand’ aan de slag. Verschillende onderwerpen werden behandeld. Zo werd er gesproken over: samenwerking met het management, medewerktevredenheid, innovatie en identiteit en productie en inpak. Kees Pater draagt innovatie hoog in het vaandel en wil dan ook dat de bakkerij naar buiten uitstraalt hoe innovatief zij zijn, en tevens ontdekken hoe het bedrijf dit naar binnen kan vertalen.

Medewerkers

De 25 medewerkers van Koekjesbakkerij Veldt worden nu gestimuleerd om zelf initiatief te nemen. Volgens directeur Kees Pater komt dit doordat zij hun organigram hebben omgedraaid. Hij als directeur staat onderop en de medewerkers staan bovenaan. De medewerkers werken dan ook nauw samen met het management. Het bedrijfsresultaat is hierdoor heel positief. Zo hebben de medewerkers van de bakkerij veel meer plezier en leveren zij betere financiële prestaties. Volgens Kees Pater weten de bakkers en de inpakkers vaak beter een oplossing voor een probleem dan hijzelf.

Management van bakkerij Veldt

Ook het management van koekjesbakkerij Veldt heeft veel geleerd tijdens het veranderingstraject. Het management ging op cursus bij de How Company en zij kregen hierdoor meer inzicht in hun communicatiestijlen, maar ook in die van de medewerkers. Tevens leerden zij om die verschillende communicatiestijlen meer op elkaar te laten aansluiten.

Koekjesbakkerij fit en vitaal

Bij koekjesbakkerij Veldt wordt ook veel aandacht besteed aan de gezondheid van het personeel. Zo heeft Kees Pater het project Fit & Vitaal opgezet. Het bedrijf heeft iedere maand een ander thema. Het laatste thema stond in het teken van ‘Talenten’. Zo is een medewerker van de koekjesbakkerij hardloper die tevens marathons loopt. Die medewerker heeft andere medewerkers gestimuleerd om mee te gaan lopen met als doel met zijn allen een marathon te lopen. Hier hebben een aantal medewerkers aan meegedaan. Kees Pater wil niemand verplichten om mee te doen, maar hoopt door dit project zijn medewerkers op een positieve en vrijblijvende manier te stimuleren om sportief bezig te blijven.

Vitaalste bedrijf van Nederland

Het veranderingstraject heeft zijn vruchten afgeworpen. Koekjesbakkerij Veldt is namelijk dit jaar verkozen tot vitaalste bedrijf van Nederland. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, overhandigde de ‘ElkeDagBeter’ Award op 8 april aan directeur Kees Pater. Dit is de tweede prijs die het bedrijf in ontvangst heeft mogen nemen. In 2011 wonnen zij de titel “Slimmste Bedrijf 2011”, een MKB-innovatieprijs. Koekjesbakkerij Veldt heeft de ‘ElkeDagBeter’ award gewonnen omdat medewerkers op een innovatieve manier bij het gehele productieproces betrokken worden.

Online koekjes kopen bij bakkerij Veldt

Koekjesbakkerij Veldt gaat ook mee met de tijd. Zo zijn zij niet alleen bezig met duurzame inzetbaarheid van medewerkers, maar bieden zij ook een online bestel service aan. Zo kunnen bakkers en groothandelaren gemakkelijk een keuze maken uit het ruime koekjes assortiment van bakkerij Veldt.

1 reactie op “Koekjesbakkerij Veldt”

  1. Voor mijn moeder ben ik op zoek naar ambachtelijke koekjes met ouwel. Verkoopt u deze? Of kent u een college die deze wil/kan verkopen op regelmatige basis (helaas niet al te lang?)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *