Beursfoon

Beursfoon heeft een rijke traditie. Het bedrijf is opgericht in 1996 en is begonnen met een beursinformatielijn. Door vraag uit de markt kwamen daar al snel sms en email diensten bij. Op de 0900 informatielijn van Beursfoon is er realtime koersinformatie en beursnieuws te verkrijgen. Daarnaast publiceert Beursfoon ook hun handelssignalen die worden gegenereerd door een automatisch handelssysteem.

Beursfoon wordt aangestuurd door een team van zes medewerkers en kent een geheel open structuur. Iedere werkdag van 08.00 tot 22.00 uur zitten de analisten van Beursfoon klaar om de markt te analyseren en het nieuws op de voet te volgen. Uiteraard is het kantoor van Beursfoon gewoon te bezoeken aan de Keizersgracht 62 te Amsterdam.           

De handelssystemen van Beursfoon richten zich met name op aandelen van de Aex en Midkap fondsen. Met opties wordt er ingespeeld op de bewegingen van de Aex index zelf. Er wordt ook ingespeeld op de Aex fondsen en Midkap fondsen. Daarnaast wordt er met futures ingespeeld op bewegingen van de Aex index, de Bobl future, de Bund future, de Eurostoxx future, de Dax future, de Cac future en het Goud en Zilver. Sinds 2006 geeft Beursfoon ook handelssignalen voor de turbo gerelateerde producten. De turbo is een hefboom product en hierdoor kunt U wereldwijd op indices, valuta en grondstoffen inspelen.

Het doel van Beursfoon is om het voor de particuliere belegger inzichtelijk te maken wat er afspeelt op de hedendaagse financiële markt. Door de komst van internet is de wereld een stuk kleiner geworden. Vroeger konden beleggers pas de volgende dag op actuele gebeurtenissen inspelen als zij dat lazen op teletekst of in een krant. Door de komst van internet is dit veranderd omdat door middel van Twitter, Facebook of de bekende nieuwsmedia actuele gebeurtenissen binnen een paar minuten te lezen zijn.

De online brokers hebben ervoor gezorgd dat de klanten van Beursfoon door middel van een muisklik wereldwijd kunnen beleggen. De tarieven zijn enorm gedaald en de consument kan nu heel simpel een aandeel in Nederland kopen, maar ook bijvoorbeeld op Wall Street of in Azië. Deze spreiding is positief voor de rendementsontwikkeling.

Het traden via computergestuurde modellen krijgt momenteel een enorme toevlucht. Bij Beursfoon wordt dit het nieuwe beleggen genoemd en sinds 2008 maken de leden van Beursfoon al gebruik van dit soort systemen. Bij de transacties kunnen er verliezen zijn van 100 procent maar er kan ook winst gegenereerd worden van 250 procent. Spreiding is dus een enorme must.

Meer informatie over Beursfoon is te vinden op de Facebookpagina, waar regelmatig updates worden geplaatst, en op Youtube.